Stödpedagog

Stödpedagog

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA Omsorgsförvaltningen ger äldre och personer med fysiska och psykiska funktionshinder service och omvårdnad. Vår målbild är att skapa ett gott liv med vård och omsorg. För att åstadkomma detta ser vi möjligheterna att ta vara på det friska och tror på varje människas vilja att ta ansvar för sitt liv. Vi anser att en positiv framtidsbild och att vara aktiv berikar livet. Vi utgår från att alla vill bo i egen bostad, vara delaktiga i samhällslivet och bibehålla banden med vänner. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Vi söker er som vill vara med och utveckla Daglig verksamhet i Landskrona stad, Omsorgsförvaltningen. Daglig verksamhet enligt LSS erbjuder meningsfull sysselsättning, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål. Vi söker nu två stödpedagoger då två medarbetare har valt att gå vidare till annan tjänst inom samma förvaltning. Tjänsterna innebär att man handleder deltagare på den dagliga verksamheten, dvs. i deras aktiviteter, men man förväntas även vara drivande i utvecklingen på enheten gällande delaktighet och självständighet i uppgifter. Utifrån din kompetens kan du tillsammans med kollegor utveckla innehållet i de inriktningar vi har eller utvecklar framöver. Du är trygg i rollen som handledare och har god förmåga att strukturera och planera innehåll för de olika deltagarna i gruppen och utifrån deras olika behov. Du är van vid att anpassa ditt bemötande utifrån brukares olika förutsättningar. Eftersom daglig verksamhet är föränderlig behöver du ha en kreativ syn på i din roll och vara beredd på att grupp och uppdrag kan förändras utifrån de brukare som kommer till oss. En annan del av uppdraget innebär att du ska ansvara för att genomförandeplaner upprättas och dokumenteras i Lifecare. För oss är samarbete viktigt och du ska tillsammans med dina kollegor driva verksamheten framåt utefter de förutsättningar som ges.

Kvalifikationer
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. För annonserad tjänst behövs godkänd eftergymnasial utbildning enligt följande: - Krav - Yrkeshögskoleutbildning minst 200 yh-poäng (motsvarande ett års heltidsstudier). Utbildningar inriktning funktionshinder, socialt arbete, psykisk hälsa/psykiatrisk omvårdnad. - Högskola/universitet minst 120 hp, relevanta poäng inom Beteendevetenskap- pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad (enstaka kurser alt. del av program). - Högskola/universitet minst 60 hp, eller folkhögskola 80 p (minst motsvarande nivå 5 SeQF) relevanta poäng inom Beteendevetenskap- pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad (enstaka kurser alt. del av program), och minst 2 års erfarenhet (motsv. minst 75%) av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. - Annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant. Du har god datavana och kunskaper inom social dokumentation. - Krav Det ses som meriterande om du tidigare erfarenhet och kunskap av Lifecare. Det är meriterande om du innehar B-körkort. - Meriterande

Övrigt
Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så fort som möjligt eftersom vi arbetar med löpande urval av kandidater. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Ewéo
Telefon 0418-473220
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (12 dagar kvar)