Stödassistent till Daglig verksamhet

Stödassistent till Daglig verksamhet

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Daglig Verksamhet är en insats enligt LSS som strävar efter att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och social gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål. Vi söker en medarbetare till Pjäsgatan Daglig verksamhet - en verksamhet med Hantverksinriktning. Vi jobbar med betong, lera, papper, sömnad, screentryck, ull, målning och ljusstöpning. Som handledare är du ett stöd för enskilda deltagare och för gruppen i olika aktiviteter inom hantverket och i det sociala samspelet. Tillsammans med din kollega strukturerar och planerar du verksamheten tillsammans med deltagarna. En viktig del i arbetet är att förbereda och anpassa de olika momenten i tillverkning så att deltagaren kan utföra dem med stor självständighet. Någon dag i veckan har vi möjlighet till utedag med verksamhetens bil, med inriktning på hälsa och fysisk aktivitet. I Daglig verksamhet arbetar du som handledare i grupp och individuellt. Du är drivande i utveckling gällande delaktighet och självständighet för alla deltagare i verksamheten. Som stödassistent/ stödpedagog arbetar du med ett pedagogiskt förhållningssätt, utför planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med deltagaren som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Vi har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Den enskilde ska inspireras till en aktiv dag. Du samverkar med boendepersonal och med andra professioner. Daglig verksamhet är föränderlig och du behöver vara beredd på att grupp och uppdrag kan förändras utifrån de deltagare som kommer till oss. Som stödassistent/stödpedagog förväntas du vara aktiv i metod och kvalitetsutveckling. Du bidrar med din kompetens och reflekterande synsätt och tillsammans med kollegor kvalitetssäkrar ni verksamheten både på grupp- och individnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning från omvårdnadsprogram eller barn och fritid. Du får gärna ha eftergymnasial utbildning och/eller kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning med specialisering inom funktionshinderområdet och eller hantverk. Det är viktigt att du har erfarenhet av tidigare arbete inom funktionshinderområdet. Då gruppen har inriktning mot hantverk krävs det att du har kunskap i olika hantverkstekniker samt erfarenhet av att ha arbetat med dessa. Du är van att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån deltagarens individuella förutsättningar. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av lågaffektivt bemötande. Du är trygg i rollen som handledare, är professionell och engagerad. Har god förmåga att tillsammans med kollegor stödja, strukturera och planera innehåll för Daglig verksamhet för deltagarna utifrån deras olika behov. Ett krav för tjänsten är god datorvana och goda kunskaper i Svenska språket i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B krävs. Provanställning kommer att tillämpas.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Maria Nyborg
Telefon 0418-470450
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (2 dagar kvar)