Speciallärare inriktning utvecklingsstörning/specialpedagog i särskolan 100 %

Speciallärare inriktning utvecklingsstörning/specialpedagog i särskolan 100 %

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi behöver en specialpedagog/speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning alternativt lärare/förskollärare till Grundsärskolan i Landskrona. Du kommer att ansvara för en liten grupp med 3-4 elever i årskurs 5-7 tillsammans med två elevassistenter. Eleverna på skolan läser ämnesområden. Här arbetar vi för att varje elev ska få de bästa förutsättningarna och valmöjligheterna att påverka sin egen framtid. Grundsärskolan arbetar efter devisen att skapa en trygg och stimulerande lärmiljö där eleverna ges möjlighet att utvecklas både socialt och kunskapsmässigt. Alla elever erbjuds en likvärdig utbildning av hög kvalitet utifrån sina egna förutsättningar och behov. Vårt arbete på skolan ska bidra till att eleverna utvecklar en god självkänsla och tillit till sin egen förmåga att skapa inflytande och ta personligt ansvar till fortsatt lärande. Här får varje elev utvecklas efter sina förutsättningar och verksamheten genomsyras av ett hälsofrämjande och förebyggande förhållningsätt. Vi söker dig som: * är specialpedagog/speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning eller legitimerad lärare/förskollärare * bemöter eleverna utifrån deras förutsättningar och behov * ser dokumentation som en viktig del av det vardagliga arbetet * ha kunskap om extra anpassningar och särskilt stöd * är väl förtrogen med pedagogisk kartläggning och åtgärdsprogram och kan använda resultaten för att påverka den pedagogiska utvecklingen * har god samarbetsförmåga * har goda kunskaper om olika metoder och arbetssätt som gagnar inlärning * ha kunskap om och/eller erfarenhet av lågaffektivt bemötande * är strukturerad och välplanerad som person * är relationsskapande samt har lätt att möta vårdnadshavare och olika samarbetspartners * tar ansvar för ditt uppdrag, drivs av utmaningar och utvecklingsarbete * är flexibel och ser möjligheter i ett gemensamt arbete över professionsgränser Urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Kompetenser - Krav - Speciallärarutbildning inriktning utvecklingsstörning eller specialpedagogutbildning - Lärarlegitimation med specialpedagogisk kompetens alternativt - Speciallärarlegitimation Erfarenhet - Meriterande Erfarenhet av arbete i särskolan är meriterande.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Olsson
Telefon 0418473577
Email Mejla Marie Olsson
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (26 dagar kvar)