Socialsekreterare/ barnsekreterare/ familjehemssekreterare barn och unga

Socialsekreterare/ barnsekreterare/ familjehemssekreterare barn och unga

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Vill du vara med och påverka utvecklingen av socialtjänsten i en av Skånes mest spännande städer där vi satsar på vår socialtjänst och utökar med socialsekreterare, familjehemssekreterare och barnsekreterare. Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Myndigheten Barn och Unga sitter tillsammans i fräscha och nyrenoverade lokaler vid stadskajen mitt i Landskrona centrum. Som organisation befinner vi oss i ett positivt utvecklingsskede där vi satsar på vår viktiga socialtjänst! Vi förbereder oss för den nya socialtjänstlagen, ändrar våra arbetssätt där vi t.ex. utvecklar en helt ny mottagning. Vi är mitt i en arbetstyngdsmätning där vi agerar genom rekrytering för att kunna arbeta mer kvalitetsenligt. Vi satsar på utbildning och implementering av det gemensamma förhållningsättet Signs of Safety för att identifiera och stärka styrkor och resurser hos våra barn och familjer i syfte att skapa positiva förändringar. Vidare arbetar vi aktivt med familjerådslag och satsar mycket på att utveckla våra hemmaplansinsatser eftersom vi tror på familjens betydelse för barnet.

Arbetsuppgifter
I Landskrona möter vi ofta en tung och omfattande problematik. Det gör vårt uppdrag svårt men också spännande. Hos oss får du användning för hela din breda kompetens och får ständigt utvecklas i din yrkesroll. Du lämnas inte ensam med dessa utmaningar. Vi arbetar med en nära arbetsledning i våra team som leds av varsin sektionschef. Vi söker nu fler medarbetare som vill jobba i våra olika team. Socialsekreterare: I det spännande uppdrag som utredande socialsekreterare utgör du det viktiga navet i våra barn- och ungdomsärenden. Vi arbetar i team och använder en fyraveckorscykel för en tydlig struktur i utredningsarbetet. Du utreder och bedömer utsatta barns behov och föräldrarnas möjlighet och förmåga att kunna möta och tillgodose dessa. Du följer sedan också upp beslutade insatser enligt både SoL och LVU. Familjehemssekreterare: Att ha tillgång till stabila och välfungerande familjehem är en viktig pusselbit i det sociala arbetet med barn och unga. De barn som behöver vård utanför det egna hemmet ska kunna matchas till trygga familjehem med god förmåga att möta barns olika behov. I första hand söker vi familjehem inom familjens eget nätverk. Du rekryterar, utreder, eller utbildar och handleder våra familjehem tillsammans med dina kollegor i arbetsgruppen och arbetar tillsammans med de olika barnsekreterarna. Barnsekreterare: Som barnsekreterare följer du upp de familjehemsplacerade barnen. Du har ett nära samarbete med barnets egen familj, familjehem, skola/förskola och med familjehemssekreteraren i ärendet. Du skriver övervägande, omprövningar och arbetar för ett gott umgänge till den biologiska familjen. När det finns en utsikt för barnen att återvända till sina föräldrar utreder du om det är möjligt och du överväger vårdnadsöverflytt till familjehemmet när det är aktuellt. Du besöker och har en regelbunden kontakt med barnet och blir därför en mycket viktig person för barnet under placeringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ... - Har en socionomexamen. - Har körkort och kör bil. - Tycker om och vill arbeta med familjer som har omfattande social problematik. - Har tidigare erfarenhet av socialt arbete, gärna med barn. - Har ett stort intresse för människor och förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. - Har en god strukturell förmåga och uttrycker dig på ett tydligt och korrekt sätt i både tal och skrift. - Ser utvecklingsarbete som en spännande och kreativ utmaning och har förmåga att ställa om till ändrade förutsättningar. - Är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med andra kunna nå resultat. - Kan tillföra trivsel, entusiasm och energi i din arbetsgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av BBIC, har arbetat med Lifecare, samt för dig som söker tjänst som familjehemssekreterare, är utbildad i Kälvesten. Vårt jobb här i Landskrona stad är inte alltid enkelt men alltid meningsfullt. Om du tycker detta låter spännande hoppas vi att du är rätt person för oss! Välkommen att utmanas hos oss! Ange i din ansökan vilken av tjänsterna du är mest intresserad av och ange även om det är någon av tjänsterna som du inte är intresserad av.

Övrigt
Eftersom det är en tjänst som vänder sig till barn önskar vi se ett aktuellt belastningsregister. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Rekryteringen kommer att ske fortlöpande och du kan komma att bli kallad innan ansökningstiden har gått ut. Intervjuer är inplanerade måndagar och tisdagar under eftermiddagarna och fredagar på förmiddagen under mitten av juli och i augusti. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Sara Håkansson
Telefon 0418470265
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (34 dagar kvar)