Sjuksköterskor till särskilt boende och hemsjukvård

Sjuksköterskor till särskilt boende och hemsjukvård

Om arbetsplatsen
Omsorgsförvaltningen ger äldre och personer med fysiska och psykiska funktionshinder service och omvårdnad. Vår målbild är att skapa ett gott liv med vård och omsorg. För att åstadkomma detta ser vi möjligheterna att ta vara på det friska och tror på varje människas vilja att ta ansvar för sitt liv. Vi anser att en positiv framtidsbild och att vara aktiv berikar livet. Vi utgår från att alla vill bo i egen bostad, vara delaktiga i samhällslivet och bibehålla banden med vänner. I mars flyttade sjuksköterskeorganisationen in i gamla Hotell Öresund med nyrenoverade och fina lokaler ett stenkast från havet. Det är ett multiprofessionellt hus med alla professioner som arbetar runt och med våra patienter. I huset finns även paramedicinare, myndighet, mottagningsteam, hemvårdsteam, specialteam och LSS-chefer. Detta skapar möjligheter till nya perspektiv och ökad kvalitet. Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba som sjuksköterska hos oss i Landskrona stad. I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet. Vi vet att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas. Och det är - precis som vår värdegrund - BRA.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu två sjuksköterskor/distriktsköterskor/specialistsjuksköterskor med inriktning mot äldre till sjuksköterskeorganisationen i Landskrona stad. En tjänst är placerad inom särskilt boende och en tjänst är placerad inom hemsjukvården. Särskilt boende Tjänsten är som sjuksköterska på särskilt boende i centrala Landskrona. En sjuksköterska är omvårdnadsansvarig för boendet och det finns alltid möjlighet till extra stöd av kollegor. Du arbetar i en arbetsgrupp där vi fördelar arbetsuppgifterna och tar hjälp och stöd av varandra. En flyt-tjänst finns, vilket innebär att det finns täckning vid ledighet och att en demenssjuksköterska finns knuten till våra särskilda boende som en extra resurs. Arbetet med inskrivningar i mobilt team pågår och de flesta patienter på våra särskilda boenden är inskrivna i teamen. Hemsjukvården Tjänsten är som omvårdnadsansvarig sjuksköterska (OAS) i hemsjukvården i Landskrona Stad. Det aktuella området är Innerstaden (Centrum). Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp med flera sjuksköterskor där du alltid har tillgång till stöd och hjälp av dina sjuksköterskekollegor. Hemvårdsgruppen utgår från samma byggnad, vilket skapar bra förutsättningar för nära samarbete. Arbetsuppgifter Uppdraget för båda tjänster innefattar att tillsammans med brukare, team och närstående ta fram handlingsplan, följa upp och utvärdera vården. Tjänsterna innebär även att handleda, stödja och entusiasmera undersköterskor, vårdbiträde, anhöriga och andra vårdgivare. Arbetet innebär mycket kontakter med andra vårdgivare inom den egna verksamheten samt med primärvård och regionen. Vi värdesätter en aktiv teamsamverkan för att kunna ge våra patienter de bästa förutsättningarna. Som sjuksköterska ansvarar du för hälso-och sjukvårdande insatser upp till sjuksköterskenivå, vilket också kan innebära patienter med komplexa behov och medicintekniskt arbete. Tillsvidareanställda medarbetare i Landskrona stad har möjlighet till ett antal förmåner. Bland annat har vi ett lokalt kollektivavtal med möjlighet att byta semesterdagstillägg mot extra lediga dagar, möjlighet att löneväxla till pensionssparande, friskvårdsbidrag och en förmånsportal med ett attraktivt utbud av personalförmåner hos ett antal olika aktörer i olika branscher. Ange i din ansökan om du är intresserad av att arbeta inom särskilt boende eller hemsjukvården. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Du är utbildad distriktssköterska, specialistsjuksköterska med inriktning mot äldre eller legitimerad sjuksköterska och har vana att dokumentera i journalsystem. Du har B-körkort. Meriterande för tjänsten är utbildning inom demensområdet, erfarenhet av arbete inom kommunal vård, palliativ vård, slutenvård och primärvård. I Landskrona kommun lever människor med många olika nationaliteter och vi ser gärna sökande med bred kulturell kompetens. Vi vill att ditt arbete präglas av ett etiskt förhållningssätt och utförs i enlighet med gällande författningar och riktlinjer. Som person är du lugn och metodisk med ett vetenskapligt förhållningssätt.

Övrigt
Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstidens slut. För att bli aktuell för en anställning i Landskrona stad behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tjänsterna är på 100% på dagtid, 5 veckors schema, 4 arbetsdagar/v och var 5:e helg.
Mer info
Kontaktperson Margareta Seglert
Telefon 0418-470372
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (20 dagar kvar)