Sektionschef

Sektionschef

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vi i Landskrona stad har lyssnat på vad många socialsekreterare saknar på sitt arbete och vi har därför satsat extra på en nära arbetsledning till våra socialsekreterare. När man jobbar med komplexa ärenden, så vill man inte stå själv, utan ha någon att bolla och resonera tillsammans med och det gör vi både individuellt med vår chef, och tillsammans i vårt team. Individ- och familjeförvaltningen arbetar efter visionen "Av egen kraft" och enligt ledningsfilosofin "Tillsammans når vi längre" och vi myndigheten barn och unga har arbetat vidare i visionsarbetet med vår barninriktning som lyder "Att ge Landskronas barn och ungdomar det stöd och de förutsättningar som de behöver, för att klara en framtid av egen kraft". Inom vår sektion har vi fyra utredningsteam, ett team med familjehemssekreterare och ett team med barnsekreterare och familjerättssekreterare. Varje team har sin egen chef. Anett i team 3 kommer att gå vidare i sin karriär och starta upp vårt gemensamma mottag och då behöver vi en ny kollega i vår ledningsgrupp som består av sex sektionschefer och mig som enhetschef. Med din anställning följer, förutom flextid, också 24 extra lediga timmar per år, friskvårdsbidrag och extern handledning. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Inom sektionen för myndighet barn och unga har vi en tydlig verksamhetsidé. För att kunna ha en helhetssyn på de familjer vi möter, arbetar vi i fyra utredningsteam med både barnutredare och ungdomsutredare. Teamet tar emot nya ärende var fjärde vecka och arbetar med dessa under de nästkommande två veckorna för att under vecka fyra ha en mötesfri skrivvecka, innan det är tid att ta emot nya ärenden igen. Teamarbetet ger förutsättningar för ett strukturerat arbetssätt där du som sektionschef arbetsleder ditt team. I team 3 ingår familjefridshandläggarna. Du som chef kan myndighetsutövning både gällande utredningsarbete inom barn och unga och LVU-processen. Du fördelar ärenden och leder teammöten. Att introducera nyanställda ingår också i dina arbetsuppgifter och du har personalansvar och arbetsmiljöansvar. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och forskning och att förmedla viktiga förändringar till övriga medarbetare, liksom en del uppgifter av administrativ karaktär. Du har ett nära samarbete med övriga sektioner med barnet i fokus. Du kan komma att företräda nämnden vid förhandling. Vi inom staden vet att varje människa har en egen inneboende kraft och kapacitet som vi tillvaratar på i största möjliga mån och till vår hjälp, så arbetar vi bland annat med familjerådslag, appen OmMej och vi kommer att göra en stor satsning de kommande åren för att implementera Signs of Safety på hela myndigheten för barn och unga. Vi får också stöd genom SKR:s satsning av Yrkesresan för utbildning av nu inledningsvis våra nya socialsekreterare.

Kvalifikationer
Din personliga hållning är viktig för oss. Vi tror på att du kan peka ut riktningen åt andra och kan delegera och motivera. Vi tänker att du sätter lämpliga normer för beteende som du själv står för och kan ge personal råd, stöd och möjligheter till utveckling. Det är önskvärt att du visar intresse och förståelse för andra och är med och skapar laganda. Vi tror på att du är bra på att uppmärksamma och belöna andras bidrag. Att du lyssnar, rådfrågar, stödjer och bryr dig om andra och visar respekt för andras åsikter och bidrag. Vårt jobb är inte alltid enkelt men alltid meningsfullt. Om du tycker detta låter spännande och utmanande kan du vara rätt person! Välkommen att utmanas hos oss!

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Eftersom vi arbetar med barn, så lämnar du ett nytt, oöppnat polisregister till oss innan anställning. Vi jobbar på snabbt i rekryteringen och kommer att kalla till intervjuer under rekryteringen. Vi kommer att ha de första intervjutiderna, 10/10 9:00 och 11:00 den 11/10 klockan 10:00 samt den 14/10 9:00 och 11:00, går du sedan vidare, så gör du en personlighetstest och får sedan träffa facket och medarbetarna. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Sara Håkansson
Telefon 0418470265
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (7 dagar kvar)