Rektorer sökes till Landskronas grundskolor

Om jobbet

Vi söker dig som tillsammans med andra skolledare i Landskrona vill vara med och fortsätta leda vår skolutveckling i staden.

Du måste ha ett brinnande intresse och en stark vilja att arbeta med utveckling och kvalitet i en föränderlig tid - och detta tillsammans med andra. Vi vet att alla skolor mår bra av att finnas med i ett större sammanhang och att samarbete med andra skolor leder till nya idéer som gör nytta för eleverna och deras lärande.
Som rektor i Landskrona stad sätter du skolans uppdrag i fokus och för en ständig dialog med dina medarbetare om mål och planer så de förstår sin roll och betydelse för helheten. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan. Din närmaste chef är verksamhetschefen för grundskola/särskola.
Inflyttningen till kommunen är stor vilket gör att vi ständigt måste titta på hur vi kan möta behoven med en hög kvalitet och med en likvärdighet för alla barn och ungdomar. I detta sammanhang är kompetens och utbildning för alla betydande. Som elev ska du kunna ta dig genom hela utbildningssystemet med bästa förutsättningar och glädje. Vi arbetar alla för att våra elever ska nå sin gymnasieexamen.
En del av framgången för stadens skolresultat över tid är det täta samarbetet mellan olika skolformer samt med andra parter i kommunen. Vi vill gärna fortsätta hitta samarbeten för utveckling på olika sätt.

I staden finns 14 grundskolor och en grundsärskola som leds av 11 rektorer och 11 biträdande rektorer. I samband med planerade pensionsavgångar och rektor som ska jobba med andra uppdrag söker vi rektorer i närtid men också lite längre fram i tiden. På helheten gäller detta på kort och lite längre sikt 4-5 tjänster.

Den 8 augusti och den 14 september (eftermiddagar) kommer verksamhetschefen för grundskola/särskola att kalla till en informationsträff med efterföljande gruppintervjuer.
Du som är intresserad av dessa möjligheter skickar in din ansökan där du i ditt personliga brev beskriver varför du vill arbeta i Landskrona stad. Precisera också vad som driver dig och hur du ser på framtidens skola.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef eller facklig företrädare.

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete, gärna av ledarskap inom utbildningssektorn. Genomgången rektorsutbildning och/eller annan ledarskapsutbildning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. Du ska ha en tydlig värdegrund och ditt ledarskap ska präglas av nyfikenhet för att utveckla och vilja utvecklas. Vidare är du en positiv och kommunikativ person som har lätt för att skapa relation med såväl övriga chefer och dina medarbetare.
Som anställd skolledare i Landskrona stad ingår du i ett treårigt ledarskapsprogram. Detta är en satsning där du tillsammans med andra chefer i staden får möjlighet att utveckla ditt ledarskap. Du får ett ökat kontaktnät och stöd i att leda för utveckling.
Jobbfakta
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 sept

Om arbetsplatsen

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är
- precis som vår värdegrund - BRA

VÄLKOMMEN TILL OSS!