Redovisningsekonom till Landskrona stad

Redovisningsekonom till Landskrona stad

Vi söker en redovisningsekonom som med mod och handlingskraft vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa.

En av våra medarbetare har gått i pension, därav söker vi en redovisningsekonom för en tillsvidare anställning hos den centrala redovisningsenheten på stadsledningsförvaltningen. Du ingår i den centrala redovisningsenheten i kommunen som består av sju medarbetare som befinner sig i en spännande utvecklingsresa, där nya arbetssätt, metodutveckling, effektivisering av ekonomiprocesser och utveckling av ekonomistödet står på agendan. Ett arbete som görs teambaserat och som du som ekonom blir en del av.

Arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom arbetar du med diverse förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning såsom löpande redovisning och kontoavstämningar, periodiseringar, anläggningsredovisning, reskontror, kassaavstämningar, behjälplig vid bokslut, statistik, nyckeltal etc.

Du kommer också att vara behjälplig med att upprättandet av årsredovisningar och deklarationer för ett antal stiftelser som Landskrona stad förvaltar. Vem är du?
Vi söker en driven engagerad redovisningsekonom som vill vara en del av vårt gäng.
Som person har du ett brinnande intresse för siffror och är självgående men van vid att jobba i team. Du är prestigelös och har inga problem med att hjälpa till där det behövs. Du är också flexibel och analytisk samt glad, positiv och lösningsorienterad. Du har god vana av affärssystem, meriterade med erfarenheter av affärssystemet Unit4 Business World, tidigare kallat Agresso.

Utöver detta ser vi även att du har:
- Högskoleexamen inom ekonomi inriktning redovisning eller likvärdig
- Goda kunskaper inom redovisning, minst två (2) års praktisk erfarenhet av redovisning
- Mycket goda kunskaper i MS Office paketet
- God systemförståelse är nödvändig.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 20 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!