Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Vi söker dig som vill bli en del av vår hälsoskyddssektion? Hälsoskyddssektionen arbetar med stöd av miljöbalken och livsmedelslagen för att skydda människors hälsa. Miljöförvaltningen bedriver en proaktiv tillsyn på bostäder där vi nu behöver förstärka med en handläggare. Genom arbetet bidrar du till att skapa en god boendemiljö för Landskrona stads hyresgäster. Beroende på din kompetensprofil och interna behov så kan även andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan komma ifråga. Erfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Vi ser gärna sökande med erfarenhet inom hälsoskydd med erfarenhet av bostadstillsyn.Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller som har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetet innebär täta kontakter med medborgare och företag som du måste kunna bemöta på ett professionellt och förtroendefullt sätt. Du är resultatinriktad, kommunikativ och serviceinriktad. Med resultatinriktad avses främst förmåga att kontinuerligt driva utredningar av ärenden framåt utan onödiga dröjsmål och att slutligen kunna fatta beslut. Arbetet bedrivs till stor del självständigt och det är därför betydelsefullt att ha god förmåga att under eget ansvar kunna ta de initiativ som krävs för att komma framåt med arbetsuppgifterna. Det är viktigt att vara kommunikativ då arbetet till stor del består av kontakter av olika slag som kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Myndighetsrollen uppfattas lätt som en maktposition. Det är därför viktigt att ha förmåga att uppträda med ödmjukhet och med en kommunikation som präglas av ett trevligt bemötande och en hög servicenivå.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
På miljöförvaltningen i Landskrona arbetar 25 anställda fördelat på hälsoskyddssektionen, miljöskyddssektionen och strategi- och service.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!