Logistiker/planerare

Logistiker/planerare

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Serviceavdelningen ansvarar för att serva stadens verksamheter med olika tjänster inom måltider, lokalvård, tvätt, elev- och måltidstransporter, vaktmästeri, servicetjänster och lagerhantering. Vi fyller en viktig funktion att skapa grundläggande förutsättningar för kärnverksamheterna och en bra upplevelse i attraktiva miljöer för både barn och vuxna. Genom att frigöra tid för kärnverksamheterna inom främst skola och omsorg bidrar vi till en effektiv resursanvändning. På avdelningen arbetar cirka 220 medarbetare och utöver detta handleder vi ett 40-tal deltagare i arbetsmarknadsprojekt. Vårt politiska uppdrag är att arbeta med utvecklad service, vilket innebär att vi framöver förväntas leverera ännu fler tjänster. Och det tycker vi är kul! Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till vår fortsatta framgång och vara en del av vårt härliga gäng. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Detta är en ny tjänst och du har god möjlighet att utforma arbetet tillsammans med organisationen. Ett nytt uppdrag inom materialplanering har tillkommit till de andra tidigare flödena inom transport-, rutt- och resursplanering. Vi ämnar samordna de olika planeringsfunktionerna så att du har kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter. De nya flödena innefattar daglig kontakt med leverantörer och personal på lagret för att hålla rätt lagernivå. Saldohantering och inventering kommer vara viktigt. Vidare behöver du stämma av leveranstider med enskilda medborgarkunder samt lagernivåer på större förbrukningsplatser i den kommunala verksamheten. Det gäller särskilt förskolor, skolor och särskilda boenden inom äldreomsorgen. Du har här möjlighet att vara med och utveckla förbrukningsstyrda flöden och ökad samordning med redan befintliga fordon och transportörer inom serviceavdelningen. Inom förvaltningen finns Stab- och utvecklingsavdelningen som bedriver projekt och utveckling inom bland annat logistikområdet. Du förväntas aktivt delta i utvecklingsprojekt och ta initiativ till förbättringsförslag vid sidan om huvuduppdraget av planering. En viktig faktor är din inställning att alltid vara kostnadsmedveten och därmed dagligen eliminera slöseri. Din roll är att leda ständig förbättring inom dina flöden. Vi har ett enklare lagerhanteringssystem och även inom detta område kommer du kunna påverka utvecklingen av mer avancerade framtida system. Du kommer även behöva nyttja andra system som finns inom omsorgen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en mästare på problemlösning och har en god organisationsförmåga. Du har intresse av att vilja hjälpa dina kollegor att leverera lösningar och stötta upp där du behövs. I rollen är det viktigt att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar då situationer kan förändras med kort varsel. Du arbetar strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noga med deadlines och sätter upp och håller tidsramar. Under en arbetsdag kan mycket förändras och du har därför lätt att för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver behålla lugnet och fokusera på rätt saker trots att stressade situationer kan uppstå. För oss är det viktigt att du delar Landskrona stads grundläggande värderingar, att du har en human människosyn, respekt för individen samt tro på människors vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav * Har eftergymnasial examen inom transport eller logistik. Eller annan dokumenterad utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant. * Mycket god datorvana. * Mycket god administrativ förmåga. * Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Meriterande * Erfarenhet av att arbeta med lagersystem, planeringssystem eller liknande * Fena på Excel * Erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet * Tidigare arbetslivserfarenhet av transportplanering eller logistik * Erfarenhet/utbildning inom ledarskap * Flerspråkig

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (17 dagar kvar)