Lärare i svenska och svenska som andraspråk

Lärare i svenska och svenska som andraspråk

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! I lugna och natursköna omgivningar och med utsikt över Öresund och vackra Ven finns Glumslövs skola. Rent geografiskt är Glumslöv en utmärkt by att pendla till med bra möjligheter till kommunikation med buss, tåg, cykel eller bil. Skolan är en F-9 skola med 500 elever. 170 av dessa 500 elever är inskrivna på vårt fantastiska fritidshem, där våra fritidslärare samverkar med skolan för att skapa ett heldagslärande för våra elever. Härslöv skola är en mysig byskola ute på landet med goda möjlighet till kommunikation med buss och ca 5 min bilväg från Glumslöv. Skolan är en F-6 skola med ca 97 elever varav ca 50 elever inskrivna på fritids. Skolorna ingår i skolområdet Härslöv/Glumslöv med gemensam rektor, elevhälsoteam och kompetensutveckling. Vi arbetar nära våra elever och genom att vi tar vara på elevernas drivkraft i lärandet utifrån varje barns lärpotential når vi tillsammans nya och spännande vägar till kunskap och lärande. Våra prioriterade mål för läsåret 2021/2022 är trygghet och studiero, kvalitativ undervisning på vetenskaplig grund och delaktighet och inflytande. Vi är en partnerskola vilket innebär att vi har ett samarbete med Malmö högskola vara med och utbilda framtidens lärare. Detta innebär att alla som arbetar hos oss är med och bidrar till att få fram nya lärarkollegor. Glumslöv skola: Vi tillsammans -För kunskap, delaktighet och trygghet Härslöv skola: Hög måluppfyllelse, gemenskap och tillhörighet

Arbetsuppgifter
Vi söker en legitimerad lärare i svenska och svenska som andra språk på Glumslöv skola och Härslöv skola. En heltidstjänst som är fördelad på två skolor. 80% (fyra heldagar) på Glumslöv skola i åk 7-9 med mentorskap i åk 8 och 20% (en heldag) på Härslöv skola i åk 4-6. Du har en god förmåga att planera dina lektioner och skapa struktur för en tydlig återkoppling till eleverna. Du kan leda och organisera arbetet mot en tillgänglig lärmiljö på grupp och individnivå. Genom att följa upp, analysera och utveckla undervisningen skapar och delar du med dig av kunskap om vad som leder till goda resultat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och i Svenska som andraspråk i årskurs 7-9. Du har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har grundläggande IT-kunskaper. Personliga egenskaper: Du ska vara lugn, lågaffektiv och trygg i mötet med dina elever och deras vårdnadshavare. Du sätter värde på att vara en varm person som brinner för att varje elev ska känna sig sedd och ser varje elevs potential. Du är även en person som ser lösningar istället för att fastna i hinder och svårigheter. Det är viktigt att du bidrar med glädje och energi till både elever, kollegor och chef. Du är också medveten om att det är skillnad på att vara privat och personlig i möten med elever.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Heléne Rosengren
Telefon 0733474286
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (17 dagar kvar)