Kvalitetscontroller

Kvalitetscontroller

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!Arbetsuppgifter
Vi är just nu igång med att etablera en kvalitets- och utvecklingsavdelning med syfte att fokusera på målstyrning och systematiskt kvalitetsarbete. Här ser vi fram emot att arbeta tillsammans med dig där uppdraget som kvalitetscontroller innebär att samordna, förvalta och utveckla processer kopplat till målstyrning och systematiskt kvalitetsarbete på stadsövergripande nivå. Du arbetar med analys och utveckling av verktyg och stöd för uppföljning på stadsövergripande nivå och ansvarar för att driva vidareutveckling av vårt gemensamma kvalitets- och styrningsarbete. Arbetet innebär ett nära samarbete med stadens förvaltningar och bolag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

*vara ett stöd för förvaltningarnas och nämndernas övergripande arbete för att nå målen.
* arbeta med förvaltningsövergripande utredningar, uppföljning, analys och kvalificerad databaserad utveckling.
* bidra till intern kompetensutveckling i statistisk analys
* stödja förvaltningsledningen i deras analysarbete.
* ta fram relevant statistik ut databaser och system
* säkerställa kvaliteten av data och statistik, ex KKIK, Kommunens kvalitet i korthet
* säkerställa utveckling i styr- och ledningsverktyget och i beslutsstödsverktyget i nära samarbete med kollegor
* samordna arbetet med att skapa en analysplattform för att visualisera data.
* driva och delta i utvecklingsinsatser för kvalitet och styrning
* ta fram metodmaterial och genomföra utbildningsinsatser inom styrning och kvalitet.
* samordna den kommunövergripande interna kontrollen samt för stadsledningsförvaltningen
* ta fram jämförelsetal och jämförelsematerial för stadens uppföljningsarbete
* omvärldsbevaka och samverka med externa aktörer inom området
* delta och leda implementeringsprojekt av nya BI-applikationer
* delta i olika nätverk, exempelvis SKRs jämförelseprojekt

Kvalifikationer
Utbildning
Krav: Vi söker dig som har universitets/högskoleutbildning gärna med inriktning mot statistik eller vad arbetsgivaren finner likvärdigt. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal och skrift.
Meriterande: arbetserfarenhet av BI som verksamhetsstöd (och därmed en god förmåga att analysera behov, hantera utmaningar och förstå användare inom verksamheten). Utvecklat och förvaltat databaser/datalager och laddningsflöden.

Personliga egenskaper:
* Du är analytisk, självgående, strukturerad och har god samarbetsförmåga.
* Du är en ansvarskännande person med administrativ förmåga, samtidigt som du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
* Du är kommunikativ och pedagogisk samt har förmåga att skapa goda relationer.
* Du arbetar självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete samt löser problem och arbetar utvecklingsinriktat.
* Du tycker att det är en självklarhet att identifiera mottagarens behov och att involvera mottagaren i att hitta de bästa lösningarna.

IT och systemkunskap
Krav: Du har mycket god vana av att hantera olika datasystem
Meriterande: Du behärskar något av de stora beslutsstödsverktygen och har tidigare erfarenhet av att jobba fokuserat med utveckling av beslutsstöd och rapportframtagning i något BI-verktyg

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Susanne Nilsson
Telefon 0418-47 47 69
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 okt 2022 (16 dagar kvar)