Förvaltningschef Kulturförvaltningen

Förvaltningschef Kulturförvaltningen

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Landskrona har ett rikt kulturliv med höga ambitioner. Här arrangeras Landskrona Foto Festival med internationellt intresse som lockar fotografer och publik från hela Europa. Visionen är att Landskrona ska bli The Home of Photography in Scandinavia. Här finns också Landskrona konsthall som räknas till en av Skånes vackraste. Mitt i centrum står stadens teater som bjuder in till ett brett programutbud. Utöver dessa pärlor finns även Landskrona museum, Tycho Brahemuseet på Ven, biblioteken och kulturskolan som utvecklas tillsammans med våra kulturella kreativa näringar, publika arrangemang, barnkultur och föreningsstöd.

Arbetsuppgifter
Kulturen i Landskrona spelar en viktig roll i utvecklingen av staden, dels för att skapa en hög livskvalitet för de som bor här dels för att vara ett attraktivt besöksmål. Som Kulturchef i Landskrona har du ett stort engagemang för kulturfrågor och driver dem lokalt, men också nationellt och internationellt. Tillsammans med din ledningsgrupp ansvarar du för utvecklingen av institutionerna och evenemangen och skapar möjligheter för kulturutövare att bedriva sina verksamheter. Förvaltningen har under de senaste två åren genomgått en större omorganisation och behöver nu en förvaltningschef som tillsammans med ledningsgruppen samlar medarbetarna och skapar samsyn för vägen framåt.

Kvalifikationer
Vi behöver dig som är en kommunikativ ledare. Du har ett helhjärtat engagemang för kultur där ditt driv ska gynna Landskronas kulturliv där du värnar olika intressen för att verkligen skapa ett engagemang och en attraktivitet för alla. Du behöver värna olika intressen så att stadens kulturliv blir så rikt det bara går.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Carina Funeskog
Telefon 0733474489
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (13 dagar kvar)