Förskollärare

Förskollärare

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Förskoleområde 1 som består av fyra förskolor (Rockaden, Svaneholm, Hackebacken, Pilängens förskolor) och Rockadens förskola söker nu förskollärare. Vi arbetar temabaserat i hela området och under läsåret 2022/23 är det utifrån boken Tänk om av Lena Sjöberg. Det är samma tema på samtliga förskolor och samtliga barngrupper. Inom förskoleområde 1 är visionen Språket som bär bortom här och nu. Det språkutvecklande arbetet står i fokus och vi strävar efter att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla. Vi arbetar aktivt med TAKK, Tecken som alternativ kompletterande kommunikation. Det är meriterande om du har det, annars kommer du att få utbildning i det. Vi har ett interkulturellt förhållningsätt. Vi arbetar aktivt för en hållbar verksamhet och hållbar arbetsmiljö. Det handlar om att fördela våra interna resurser där behoven behövs. Det betyder bland annat att vi i vardagen stöttar och hjälper varandra över avdelningarna och på förskolorna i området. Vi står nu i ett skede där vi behöver öppna upp en avdelning eller två under våren 2023 och kanske även hösten 2023. Vi kommer också att bygga en ny förskola som ska stå klar sommaren 2024. Vi börjar därför redan nu att planera inför det. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Att arbeta på en förskola inom förskoleområde 1 innebär att du tar ansvar för det som förväntas av en förskollärare. Att du är aktiv, har ett flexibelt arbetssätt med insikten att olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Att du har ett stort engagemang och är villig att dela med dig av dina erfarenheter och lärdomar inom yrket. Du driver både din egen och förskolans utveckling framåt. Som förskollärare i förskoleområde 1 ingår du i nätverk med övriga förskollärare inom förskoleområdet. Ni har kollegiala träffar varannan fredag. Innehållet på dessa träffar ägnas just nu åt boken "Bygga barns ordförråd" Till våren kommer vi att arbeta med en ny modul i läslyftet.

Kvalifikationer
* Vi söker förskollärare med förskollärarlegitimation, men är du nyexaminerad är du också välkommen. * Vi söker dig som brinner för språk och som pratar och skriver svenska obehindrat. * Vi söker dig som alltid har barnen i fokus. * Vi söker dig som vill bygga en utvecklande och inkluderande verksamhet tillsammans med dina kollegor. En verksamhet som är trygg, rolig och lärorik. * Vi söker dig som har en förmåga till helhetssyn och ansvarstagande. * Vi söker dig som är modig och inte räds att ta dig an nya utmaningar när det behövs.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Camilla Norrhede
Email Mejla Camilla Norrhede
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2022 (3 dagar kvar)