Förskollärare

Förskollärare

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
I vår verksamhet har barnen huvudrollen. Vårt förhållningssätt och vår barnsyn utgår från alla barns olika intressen, erfarenheter och behov. Genom vårt språkutvecklande arbetssätt lägger vi grunden för barns utveckling och lärande. Vi ser mångfald som en stor fördel i våra verksamheter därför är ett interkulturellt förhållningssätt viktigt för oss. Vi arbetar för att skapa och ständigt utveckla en verksamhet med hög kvalité och strävar efter en likvärdig utbildning för barnen. Förskolans lärmiljö ska hålla hög kvalité, vara trygg, tillgänglig, inkluderande och motiverande för alla barn oavsett förutsättningar. Vi arbetar i team vilket innebär att man arbetar med ett mindre antal barn i varje grupp och detta skapar bra förutsättningar för barns utveckling och lärande samt en lugnare miljö för både barn och pedagoger. Som Förskollärare planerar och bedriver du undervisning i enlighet med gällande läroplan som ut inom yrket förekommande arbetsuppgifter. Som redskap i SKA arbetet används dokumentationsverktyget IST. Du kommer att arbeta i Förskoleområde 2 som är ett av fem områden i Landskrona. I Området ingår sju förskolor, Eriksgården, Juno, Jörgensgården, Lilla dag och natt, Lundegården, Neptun, Kvarngården samt två familjecentraler Rådstugan och Tellus. På området är vi 80 medarbetare, förskollärare, barnskötare, en specialpedagog, en handledare/utvecklare, en administratör, en rektor och två biträdande rektorer Våra prioriterade mål 2022/23 är folkhälsa i förskolan , kommunikation, lärmiljö och systematiskt kvalitetsarbete språkutvecklande.

Kvalifikationer
Legitimerad förskollärare - Krav Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med behörighet att bedriva undervisning i förskolan. Du har lätt att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare och uttrycker dig professionellt i tal och skrift Du är väl förtrogen med våra styrdokument och kan omsätta innehållet i praktiken Det systematiska kvalitetsarbetet ser du som ett viktigt verktyg för analys samt enhetens prioriterade mål Du behöver vara en aktiv användare av digitala verktyg i undervisningen Du är flexibel och kan arbeta såväl med yngre som äldre barn i verksamheten och du har en yrkesstolthet och arbetsglädje Du har alltid barnen i fokus. Du bygger tillsammans med dina kollegor en utvecklande och inkluderande verksamhet som skapar en trygg, rolig och lärorik förskola. Du har en förmåga till helhetssyn och ansvarstagande och ser utmaningar som något utvecklande. Du har lätt att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare och uttrycker dig professionellt i tal och skrift Vårt uppdrag är inte alltid enkelt därför söker vi dig som har ett starkt engagemang, kan leda dig själv men också andra, har mod att våga prova på men också att göra misstag och dra lärdomar av dem. Flexibilitet är en viktig del då olika barngrupper kräver olika arbetssätt samt att du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt förhållningssätt är av betydande roll då vi ska ha ett förhållningssätt som är välkomnande, trygghetsskapande, inkluderande och engagerande gentemot alla vi möter i vår verksamhet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Viktoria Fransson Johansson
Telefon 0733-474536
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (48 dagar kvar)