Enhetschef, Bibliotek och Demokrati

Enhetschef, Bibliotek och Demokrati

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! I Landskrona stad arbetar vi efter värdegrunden BRA där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vårt arbete och agerande syftar till att det ska vara BRA att bo och verka i Landskrona; för kommuninvånarna, övriga aktörer och för oss som medarbetare. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas. VÄLKOMMEN TILL OSS! I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en engagerad enhetschef till avdelningen för Bibliotek och Demokrati. Du kommer att arbeta som första linjens chef och vara direkt ansvarig för 8-12 medarbetare i den nybildade enheten Utåt. Du kommer att ingå i avdelningen ledningsgrupp tillsammans med bibliotekschef/avdelningschef och enhetschef för enheten Inåt. Som enhetschef har du ansvaret för den operativa driften av din enhet. Du kommer att hålla i medarbetar- och lönesamtal och skyddsronder. Enhetschef rapporterar till bibliotekschef/avdelningschef. Tjänsten kommer att ha Landskrona stadsbibliotek som sin huvudsakliga arbetsplats men informationspass och arbete på områdesbibliotek och andra platser kommer också att krävas. Din främsta arbetsuppgift blir att säkerställa att dina medarbetare kan leverera de resultat som krävs för att nå verksamhetens mål. Du ska leda, styra, coacha och entusiasmera dina medarbetare. Du kommer delta i strategisk verksamhetsutveckling, ekonomistyrning och verksamhetsplanering ihop med bibliotekschef/avdelningschef och alltid i nära dialog med dina medarbetare på enheten. Du kommer att möta Landskrona-invånarna ute i verksamheterna, då vi vill att du som operativ ledare och chef även arbetar i verksamheterna. I samråd med bibliotekschef/avdelningschef sätter ni en ändamålsenlig ansvars- och arbetsfördelning av avdelningens ledningsarbete, vilket också innebär personalansvar, arbetsmiljöansvar och budgetansvar för avdelningens funktioner och verksamheter. Enheten Utåt är nybildad och kommer främst att jobba med frågor riktade mot personer och samarbetspartners utanför avdelningen. Exempel på ansvarsområden är program, externa samarbetspartners och uppsökande verksamhet. Avdelningen är inne i en omorganiseringsprocess där medarbetardelaktighet är ett viktigt ledord. Nya enheter och enhetschefer är ett viktigt steg i denna process och enhetscheferna kommer att ha stora möjligheter att vara med och forma och påverka organisationen. Enhetschefen för enheten Inåt är rekryterad och har börjat sin tjänst.

Kvalifikationer
Som person är du genuint intresserad av ledarskapsfrågor, målinriktad, lösningsfokuserad, pedagogisk, flexibel, trygg, reflekterande, tydlig, kommunikativ, positiv, empatisk, ärlig, självgående och ansvarstagande. Det är meriterande med utbildning och fortbildning inom sakområden som arbetsgivaren bedömer är relevanta för tjänsten. Du är meriterande med erfarenhet av att jobba på bibliotek. Du har arbetat i processer och/eller projekt som gett dig en mycket god förmåga att initiera, involvera, delegera, vägleda och följa upp arbetsprocesser. Erfarenhet av och utbildning inom ledarskap, kulturutveckling och design thinking är meriterande. Du har kanske vana att arbeta i en politiskt styrd organisation och har en erfarenhet av administration och utvecklingsprocesser i förvaltningssammanhang. Du behöver kunna arbeta på detaljnivå såväl som makronivå och du behöver kunna förflytta dig snabbt mellan de olika perspektiven. Du litar på dina medarbetares förmåga att planera och genomföra sina arbetsuppgifter utifrån de överenskommelser ni kommit fram till. Du har ett kommunikativt och tydligt ledarskap som skapar god dialog, samarbete och vilja till initiativ. Det är naturligt för dig att vårda många kvalificerade kontakter i yrkessammanhang. Givetvis har du även förmågan att formulera dig väl i tal och skrift. Du brinner för samhällsutveckling och demokratifrågor. Vi lyssnar, hjälps åt, testar modigt, utvärderar och utvecklar. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Martin Memet Könick
Telefon 0733473815
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 juni 2022 (24 dagar kvar)