Danslärare - inriktning Balett/Contemporary

Danslärare - inriktning Balett/Contemporary

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! KULTURSKOLAN I LANDSKRONA Kulturskolan i Landskrona är en kulturskola med ett brett utbud och centralt belägna verksamhetsanpassade lokaler på Nygatan 6, strax intill Rådhustorget i Landskrona. Dit flyttade vi in hösten 2016 så de är relativt nya och fräscha. Vi erbjuder undervisning i frivillig form i ämnena musik, konst, dans, film, teater, foto, skrivande, gyckleri och orkester för de flesta åldrar.

Arbetsuppgifter
Som danslärare på Kulturskolan i Landskrona blir du en del av ett sammansvetsat kollegium. Tillsammans bidrar och samverkar vi kring Kulturskolans utåtriktade verksamhet såsom olika typer av föreställningar och uppträdanden. Själv ansvarar du för all din undervisning med förberedelse och genomförande av lektioner. Du kommer att ingå i ett av våra tre arbetslag med kreativa lärare där ni kan dra nytta av varandras kompetens i planering av lektioner och föreställningar. Våra arbetslag är ämnesövergripande, så det ingår lärare med flera olika ämneskompetenser. Tre fjärdedelar av tjänsten (30%) undervisar du i Balett och Contemporary på Kulturskolan. En fjärdedel (10%) av tjänsten kommer du att vara kompanjonlärare. Som danslärare i balett och contemporary undervisar du elever från 6 år och uppåt. Du sköter också elevintag, kontakt med föräldrar och barn samt närvarorapportering av dina kurser. Som kompanjonlärare arbetar du mot grundskolan. Kompanjonlärarskap innebär att du och en grundskolelärare gemensamt tar ansvar för att leda barnen i en grundskoleklass, i en estetisk lärprocess. Kompanjonlärarskap är m a o ett samarbete mellan två olika lärarkompetenser. Blir du aktuell för intervju till tjänsten berättar vi mer om kompanjomnlärarskapet. Kompanjonlärargrupper och möten sker på dagtid. Ämnesurserna på Kulturskolan sen eftermiddag eller kväll. För oss är det viktigt att våra elever får möta publik, och visa upp vad de har lärt sig. Det sker både traditionellt - t ex på vår egen lilla scen "Spelhålan", eller på Landskrona teater. Men vi driver också sen något år tillbaka "Kul I La", en digital scen där elever får Möjlighet att uppträda på webben, både genom streaming men framförallt med producerat material. Tjänsten är tillsvidare på 40%, och lyses ut med anledning av att vår nuvarande danslärare går i pension. Parallellt med denna tjänst lyser vi också ut en 20% danslärartjänts med inriktning i Streetdance. Finns rätt sökande som har kompetens i bägge inriktningarna kommer tjänsterna att kunna kombineras schematekniskt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad danspedagog, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av undervisning på Kulturskola, även om det inte är ett krav. För att trivas hos oss behöver du vara utåtriktad och tycka om barn och ungdomar. Verksamheten är i fokus, vi ställer sällan in verksamhet och vi tar oss an samarbeten och föreställningar även om det innebär att en extra växel måste läggas in. Det innebär att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög och flexibilitet är ett måste. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du tycker att det är kul att möta nya människor och skapa goda relationer. Du tycker att det känns utvecklande och spännande med konstövergripande arbeten. Vi erbjuder dig Ett dynamiskt och utvecklande jobb tillsammans med kompetenta kollegor. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Övrigt
Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.
Mer info
Kontaktperson Björn Larsson
Telefon 0733-474541
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.kulila.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (5 dagar kvar)