Controller - se hit!

Controller - se hit!

Ditt uppdrag som ekonom har två huvudinriktningar; budget och uppföljning samt bokslut och redovisning på förvaltningsnivå. Inom ramen för budget och uppföljning tar du fram data ur ekonomi- och verksamhetssystem som beräknas, sammanställs, analyseras och kommuniceras. Du är ett viktigt stöd och fungerat som konsult till de chefer som har budgetansvar. Inom ramen för bokslut och redovisning är du förvaltningens expert på ekonomissystemet och ansvarar för boksluten. Dessutom kan du komma att delta i projekt- och utvecklingsarbeten.

Du tillhör individ- och familjeförvaltningens avdelning för ekonomi som består av ytterligare en controller och två ekonomiassistenter. Du rapporterar till avdelningschef för ekonomi.Vi söker dig med ett analytiskt sinne och intresse för siffror och ekonomiska sammanhang. Som högskoleutbildad ekonom har du minst 2 års erfarenhet av budget- och redovisningsarbete. En bakgrund inom offentlig sektor är fördelaktigt men inget krav.

Du är skicklig på att självständigt planera ditt arbete och växlar med enkelhet mellan övergripande struktur och detaljnivå. Du understöder verksamheten genom ekonomiska underlag och analyser och utmanar genom att bidra med ett ekonomiskt perspektiv. Du är nyfiken och förstår vikten av att sätta dig in i kärnverksamheten för att effektivt tillvarata resurser och bidra till utveckling. Du drivs av att bygga broar mellan ekonomi och verksamhet och har en god pedagogisk förmåga att förmedla ekonomisk information på ett sätt så att icke-ekonomer förstå. Tillsammans når vi längre!

Som person är du öppen och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med andra kunna nå resultat. Du är nyfiken och har lust att lära och utvecklas. Du bidrar till en god arbetsmiljö och har en god förmåga att tillföra entusiasm och energi i din arbetsgrupp.

Du har mycket god datorvana, erfarenhet av Excel och du har tidigare arbetat i ett affärssystem. Det är meriterade med erfarenheter av Unit4 Business World (tidigare kallat Agresso), QlikView och Stratsys.

Dina kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, är goda.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 24 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Har du ett stort driv när det gäller ekonomistyrning och verksamhetsuppföljning?
Utmanas du av att mäta, följa upp och samarbeta med både ekonomer och verksamhet? Vill du vara med att utveckla socialtjänsten i Landskrona stad? Delar du uppfattningen att ekonomi är ett medel för att åstadkomma en god verksamhet för våra invånare? Vi söker nu dig som vill anta utmaningen och att hitta nya lösningar och arbetssätt inom individ- och familjeförvaltningen. Är det du? Välkommen till oss!

Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Förvaltningen har en målgruppsinriktad organisation bestående av två stora verksamhetsområden; barn- och unga respektive vuxna. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av två avdelningar där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi.

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer.

VÄLKOMMEN TILL OSS!