Biträdande sektionschef

Biträdande sektionschef

Inom sektionen för utredning barn och unga har vi en tydlig verksamhetsidé. För att kunna ha en helhetssyn på de familjer vi möter, arbetar vi i fyra utredningsteam med både barnutredare och ungdomsutredare. Teamen tar emot nya ärende var fjärde vecka och arbetar med dessa under de nästkommande tre veckorna, innan det är tid att ta emot nya ärenden igen. Teamarbetet ger också förutsättningar för ett strukturerat arbetssätt där du som biträdande sektionschef arbetshandleder ditt team. Du kan både utredningsarbete och LVU-processen. Du fördelar ärenden och leder teammöten. Att introducera nyanställda ingår också i dina arbetsuppgifter och du har personalansvar. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och forskning och att förmedla viktiga förändringar till övriga medarbetare, liksom en del uppgifter av administrativ karaktär.

Som biträdande sektionschef är du en del av arbetsledningen både inom sektionen men också inom verksamhetsområdet och vi driver tillsammans utvecklingsarbetet inom verksamhetsområdet barn och unga. Du kommer därmed att ha ett nära samarbete inom sektionen, samt med övriga sektioner i syfte att stödja processen med barnet i fokus. Viss beredskapstjänstgöring ingår.För att kunna stötta, vägleda och motivera behöver du ha arbetat med utredning gällande barn och unga. Om du har erfarenhet Procapita och utbildning i BBIC är detta meriterande. Din personliga hållning är viktig för oss. Vi tror på att du kan peka ut riktningen åt andra och kan delegera och motivera. Vi tänker att du sätter lämpliga normer för beteende som du själv står för och kan ge personal råd, stöd och möjligheter till utveckling.
Det är önskvärt att du visar intresse och förståelse för andra och är med och skapar laganda. Vi tror på att du är bra på att uppmärksamma och belöna andras bidrag. Att du lyssnar, rådfrågar, stödjer och bryr dig om andra och visar respekt för andras åsikter och bidrag. Vårt jobb är inte alltid enkelt men alltid meningsfullt. Om du tycker detta låter spännande och utmanande kan du vara rätt person för oss! Välkommen att utmanas hos oss!
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 1 juli (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. Landskrona stad är en spännande stad som förutom satsar på utveckling av staden, även utvecklar socialtjänsten! Vi fattade beslut om att utöka vår arbetsledning med 100% dvs två extra tjänster i sektionen för utredning barn och unga. Den ena tjänsten är tillsatt men vi söker ytterligare en biträdande sektionschef till ett av våra fyra team.

Är du socionom? Har du arbetat med utredning av barn och unga? Är du nyfiken på att gå vidare i arbetslivet? Vill du ha en arbetsledartjänst med en grupp på mellan sex och nio så att du kan få möjlighet att finnas nära till hands att vägleda teamet i vårt betydelsefulla arbete? Detta med stöd av nära kollegor och sektionschef. I så fall är Landskrona ett bra val. Här möter du socialtjänstens alla utmaningar och möjligheter i en och samma stad. Vi växer inte av att göra det vi kan. Vi växer av utmaningar. Hos oss får du som biträdande sektionschef göra en insats och nära stötta våra socialsekreterare att göra skillnad för samhällets mest utsatta barn.

För oss är din trivsel och arbetsglädje viktig! Med din anställning följer därför också ett förmånspaket som förutom flextid också ger dig 24 extra lediga timmar per år. Varje år får du ett friskvårdsbidrag och därutöver har du tillgång till gym med bastu och massagestolar.

Välkommen till Individ- och familjeförvaltningen!