Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Behandlingsteamet för Barn och Unga ingår som en del av Individ- och familjeförvaltningens Gemensamma Resurser. Vi erbjuder öppenvårdsinsatser, där vi arbetar med familjebehandling i olika former; individuellt, med hela familjer eller i en mer specifik gruppverksamhet, till exempel barngrupp. Inom Behandlingsteamet Barn och Unga erbjuder vi stöd och behandling både till familjer som själva är motiverade till förändring och till familjer där insatsen kan vara ett led i att undvika en placering eller som en förberedelse för barn att kunna återvända hem. Tillsammans med familjen och med våra kollegor på utredningssidan utformar vi insatsen med utgångspunkt i familjens behov. För att kunna följa upp resultatet av vårt behandlingsarbete utvecklar vi vårt arbete med processbeskrivningar, skattningar och mätning av måluppfyllelse. Vårt dokumentationsarbete sker i Journal Digital. Vi arbetar i team med familjerna. I vårt behandlingsarbete behöver vi ibland erbjuda stöd även kvällstid, när familjerna har behov av det. I uppdraget kan därför visst kvällsarbete ingå. För oss börjar allt med invånaren; utifrån dennes behov och förutsättningar arbetar vi med att stärka möjligheterna till ett liv av egen kraft. Vår verksamhet är flexibel och strävar efter en hög tillgänglighet, både vad det gäller arbetstid och insatser. I Behandlingsteamet Barn och Unga finns en bred kompetensbas och som ny medarbetare har du möjlighet att lära dig mycket om behandlingsarbete av erfarna kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som... * Är behandlare med adekvat högskoleutbildning såsom socionom eller annan likvärdig eftergymnasial utbildning. * Har tidigare erfarenhet av socialt arbete, behandlingsarbete och familjebehandling. Om du har kompetens inom anknytningsteori, systemteori och metodkunskap såsom Active Parenting, Re-Pulse, KBT, Signs of Safety, COS, Marte Meo är detta meriterande. * Har ett stort intresse för människor och förmåga att driva processer framåt. * Ser utvecklingsarbete som en spännande och kreativ utmaning. * Förstår vikten av god kommunikation och av gott samarbete för att tillsammans med andra kunna nå goda resultat. * Är nyfiken, modig och har lust att lära och utvecklas. * Har förmåga att tillföra entusiasm och energi i din arbetsgrupp. * God datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. * Har körkort

Övrigt
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas. För att kunna komma i fråga för en anställning för arbete med barn vid Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona Stad ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Registerutdragen uppvisas först vid erbjudande om anställning. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Monica Jönsson
Telefon 0709-470214
Email Mejla Monica Jönsson
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (2 dagar kvar)