Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit.

Arbetsuppgifter
Det nya högintensiva teamet ingår i Verksamhetsområdet för Gemensamma Resurser där vi samlat den övervägande delen av förvaltningens öppenvårdsinsatser. De familjer vi möter inom socialtjänsten i Landskrona har ofta en omfattande problematik med flera olika behovsområden. Inom IHF-teamet erbjuder vi stöd både till familjer som är motiverade och som själva sökt sig till just denna behandlingsform och till familjer där insatsen kan vara ett led i att undvika en placering eller som förberedelse för att barn ska kunna återvända hem. Inom IHF-teamet arbetar vi med behandlingsinsatser flera gånger i veckan, vanligen i familjens eget hem. Vi samarbetar nära med andra parter både inom och utom förvaltningen såsom skola, BUP och Barnhabiliteringen. När finns förutsättningar för det arbetar vi enligt den manualbaserade IHF-modellen (Intensiv Hemmabaserad familjebehandling). För de familjer som av olika skäl inte kan tillgodogöra sig IHF-metodiken, men ändå är i behov av högintensiva behandlingsinsatser; anpassar vi våra arbetssätt utifrån familjens förutsättningar. Vi söker därför dig som vill arbeta socialt förändringsarbete i vid bemärkelse, dvs ibland manualbaserat men lika ofta med ett handfast socialt arbete i familjernas hemmiljö. I vårt behandlingskoncept erbjuder vi stöd även på kvällstid vilket innebär att man behöver kunna ge stöd och vara tillgänglig fram vilket till 21.00 när familjerna har behov av det. I uppdraget ingår därför kvällsarbete en kväll i veckan. För oss börjar allt med invånaren; utifrån dennes behov och förutsättningar arbetar vi att stärka möjligheterna till ett liv av egen kraft.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * Tycker om och vill arbeta med familjer som har omfattande social problematik. * Är behandlare med adekvat högskoleutbildning såsom socionom eller annan likvärdig eftergymnasial utbildning. * Har tidigare erfarenhet av socialt arbete och behandlingsarbete, gärna med familjebehandling. * Att ha arbetat som färdighetstränare eller i annan roll inom IHF är meriterande. * Har ett stort intresse för människor och förmåga att driva processer framåt. * Ser utvecklingsarbete som en spännande och kreativ utmaning och har förmåga att ställa om till ändrade förutsättningar. * Förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med andra kunna nå resultat. * Är nyfiken, modig och har lust att lära och utvecklas. Du vågar prova dig fram! * Har förmåga att tillföra entusiasm och energi i din arbetsgrupp.

Övrigt
För att kunna komma i fråga för en anställning för arbete med barn vid Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona Stad ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Registerutdragen uppvisas först vid erbjudande om anställning. Vi tillämpar en löpande rekryteringsprocess och intervjuar lämpliga kandidater under rekryteringsperiodens gång. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Per Holmblad
Telefon 0733-473412
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (15 dagar kvar)