Behandlingsteamet är en del av öppenvården i Landskrona stad och vi arbetar med riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, droger och spel. Vår målgrupp är vuxna bosatta i Landskrona men även anhöriga till målgruppen.

Vårt uppdrag är att erbjuda stöd, motivationsfrämjande insatser och behandling utifrån riktlinjer och evidensbaserade metoder. Detta gör vi på olika nivåer, utifrån individens uttalade behov och önskemål. Våra uppdragsgivare är främst vuxenutredare i förvaltningen, som beviljar insatsen.

Öppenvården erbjuder ett brett utbud av insatser både i grupp och enskilt, bland annat gruppbehandling, tolvstegsbehandling, motivationsgrupp, återfallspreventionsgrupp och anhöriggrupp. Vi kan även erbjuda ett antal servicesamtal i syfte att förebygga och motivera.

Vår verksamhet strävar efter hög tillgänglighet och flexibilitet. Detta genom att vi är anpassningsbara, både vad gäller arbetstider och insatser. Viss gruppverksamhet kan bli förlagd på kvällstid och vi erbjuder även öppen rådgivning på sen eftermiddagstid.

Dokumentation sker fortlöpande och är en viktig del i arbetet.
Vi söker dig som är behandlare, alkohol- och drogterapeut eller socionom med lång erfarenhet av behandlingsarbete inom missbruk- och beroendevård. Erfarenhet av att arbeta med personer med riskfyllt beteende kring spel om pengar är ett plus då detta numera ingår i vårt uppdrag.

Du har gedigen utbildningsbakgrund, som är relevant för behandlingsuppdraget. Vi ser gärna att du har utbildning i och erfarenhet av att tillämpa Tolvsteg, ÅP, HAP, MI, ASI samt KBT i behandlingsarbete med målgruppen. Ett krav för tjänsten är att du har kunskaper om aktuell lagstiftning på området.

Verksamheten är ständigt under utveckling, vilket förutsätter att du som person är flexibel och positiv till utveckling. God förmåga till samarbete och lojalitet med kollegor, externa aktörer och med arbetsgivaren är en förutsättning.

Regelbunden dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter vilket ställer krav på att du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har goda datakunskaper.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Har du gedigen erfarenhet och god kunskap om vuxna med riskbruk, missbruk och beroendeproblematik? Se hit! Nu söker vi en erfaren behandlare till vårt Behandlingsteam!

Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Förvaltningen har en målgruppsinriktad organisation bestående av två stora verksamhetsområden; barn- och unga respektive vuxna. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av två avdelningar där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi.

I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet.

VÄLKOMMEN TILL OSS!