Behandlare till Beroendeteamet; vår öppenvårdsverksamhet

Behandlare till Beroendeteamet; vår öppenvårdsverksamhet

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Vi söker dig som vill arbeta med behandling av missbruk och beroende av olika slag. Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit. För oss är också din trivsel och arbetsglädje viktig! Med din anställning följer därför också ett förmånspaket som förutom flextid också ger dig 24 extra lediga timmar per år. Vidare erbjuds du via anställningen rabattförmåner på allt från resor till kläder och teknik och får varje år ett ekonomiskt friskvårdsbidrag. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Beroendeteamet i verksamhetsområdet för Gemensamma Resurser den nya öppenvården i Landskrona stad. Vi arbetar med riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, droger och spel bland invånare från 15 år och uppåt. Vi arbetar också med stöd till anhöriga. Vi erbjuder stöd, motivationsfrämjande insatser och behandling utifrån nationella riktlinjer och evidensbaserade metoder. Beroendeteamet erbjuder ett brett utbud av insatser både i grupp och enskilt, bland annat tolvstegsbehandling, motivationsgrupp, återfallspreventionsgrupp och anhöriggrupp. Vi kan även erbjuda ett antal servicesamtal i syfte att förebygga och motivera. För oss börjar allt med invånaren; utifrån dennes behov och förutsättningar arbetar vi att stärka möjligheterna till ett liv av egen kraft.

Kvalifikationer
Vi söker dig som... * Är högskoleutbildad, socionom alternativt alkohol- och drogterapeut, med lång erfarenhet av behandlingsarbete, inom missbruk- och beroendevård * Har gedigen erfarenhet av att arbeta med 12-stegsbehandling * Dessutom har annan relevant utbildning såsom KBT, Återfallsprevention, MI och CPU, CRA * Erfarenhet av arbete med anhörig-närståendestöd utifrån CRAFT * Har kunskap om spelberoende * Har ett stort intresse för människor och förmåga att driva processer framåt * Ser utvecklingsarbete som en spännande och kreativ utmaning och har förmåga att ställa om till ändrade förutsättningar * Förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med andra kunna nå resultat och uppsatta mål * Är nyfiken, modig och har lust att lära och utvecklas * Har förmåga att tillföra entusiasm och energi i din arbetsgrupp Stor vikt läggs vid att du är van vid att arbeta med dokumentation utifrån gällande riktlinjer, med kontinuerliga målreflektioner och utvärdering av insatsen. Att du har erfarenhet av att arbeta med personer med riskfyllt beteende kring spel om pengar är ett plus, då detta numera ingår i vårt uppdrag. Vårt jobb är inte alltid enkelt, men alltid meningsfullt. Om du tycker detta låter spännande och utmanande kan du vara rätt person för oss! Välkommen att utmanas hos oss!

Övrigt
Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. För att kunna komma i fråga för en anställning för arbete med barn vid Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona Stad ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Registerutdragen uppvisas först vid erbjudande om anställning. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Monica Jönsson
Telefon 0418-47 02 14
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)