Arbetsledare

Arbetsledare

Gillar du att ge människor förutsättningar och ser lösningar där andra kör fast? Gillar du att möta människor i deras arbetsvardag och trivs bra med att vara ute från kontoret?
Då ska du läsa vidare!

I din roll som arbetsledare för städ- och serviceverksamheten ansvarar du för den dagliga driften och leder personalen i deras arbete, både direkt och på distans med telefon och teknik som hjälpmedel.
Du har personalansvar, genomför medarbetarsamtal och använder värdegrunden BRA som styrmedel för att motivera
medarbetarna. Du kommunicerar mål och förväntningar för att säkerställa serviceleveransen till våra kunder.

Vidare kommer du att delegeras arbetsmiljöuppgifter och utföra risk- och konsekvensanalyser, arbetsmiljöronder och arbetsplatsträffar som en del i vårt systematiska arbetsmiljöarbete.
Du ges stor frihet att utöva ett coachande ledarskap och har enhetschefer som stöd i personal- och kundärenden. Med ansvar för drift och personal så förväntas du agera för en optimal resursanvändning. Detta innefattar t.ex inköp av material och hantering av timvikarier.

Då vi är en avdelning under ständig utveckling finns såväl möjligheter som förväntningar på dig att bidra med lösningar och initiativ som gynnar både vår och Landskrona Stads framgång. Du kommer att ha två kollegor med motsvarande ansvar att dela vardagen med och ni förväntas arbeta som ett team. Du bidrar, påverkar och utvecklas. Och när vi når framgång firas det så klart med glada tillrop och high-fives. Är vi sådär extra resultatrika kanske till och med go-fika.
Minst två års dokumenterad erfarenhet av arbetsledningVi söker dig som har minst två års dokumenterad erfarenhet av arbetsledning eller annan roll som arbetsgivaren finner likvärdig. Du är i grunden positiv som människa, ditt ledarskap kännetecknas av en god människosyn och ett coachande förhållningssätt. För att trivas i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm med att möta många olika människor och kan hantera den energin utifrån såväl ditt eget som medarbetarnas perspektiv. Det är därför ett krav att du har ett bra bemötande. Du har med andra ord förmågan att le även en dag när morgonrutinen gick åt skogen.
Drift och personal är våra största kostnadsposter och vill vi att du arbetat med och haft ansvar för ekonomi och/eller budget. Förståelsen för hur kostnader uppkommer och kopplingarna mellan arbetsmiljö och ekonomi är en förutsättning för att lyckas i tjänsten och därmed också ett krav.
Det är meriterande om du har arbetat i system som Qlickview, Heroma och Excel. Gillar du rutnät och rullistor kommer du med andra ord trivas fint.
Du är målorienterad och har uthållighet och driv för att nå det som åläggs oss som organisation.

Vi vill att du har branschvana och gärna själv utfört arbetsuppgifter inom ramen för vår serviceleverans. Du är alltså inte främmande för att ta tag i en klickskrapa eller känna igen en mixmopp från andra sidan rummet. Din förståelse och kunskap är nämligen viktig för att skapa förtroende hos medarbetarna och därmed kunna fungera som en stöttepelare i arbetet. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning, SRY samt är utbildad i INSTA-800.

Du talar och skriver svenska obehindrat, och då en del av dina medarbetare har annat modersmål än svenska ser vi det som meriterande om du är flerspråkig och då med tyngdpunkt på de utomnordiska språken. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav i tjänsten.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Hotell & Restaurang, Städ, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.landskrona.se/
Sista ansökningsdag 2 aug 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Nu finns möjlighet för dig att vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer!
Serviceavdelningen ansvarar för att serva stadens verksamheter med olika tjänster så som lokalvård, tvätt, elev- och måltidstransporter, vaktmästeri och fordonshantering. Vi fyller en viktig funktion i att underlätta för kärnverksamheterna och bidra till säkra och attraktiva miljöer för både barn och vuxna samt en effektiv resursanvändning. På avdelningen arbetar cirka 120 medarbetare och utöver detta handleder vi ett 40-tal deltagare i arbetsmarknadsprojekt. Vårt politiska uppdrag är att arbeta med utvecklad service, vilket innebär att vi framöver förväntas leverera ännu fler tjänster. Och det tycker vi är kul! Nu söker vi en arbetsledare som vill vara med och bidra till vår fortsatta framgång.