3 Stödpedagoger/Stödassistenter

Om jobbet

Är Du rätt person för ett av LSS-verksamhetens mer kvalificerade uppdrag? Landskrona stad Omsorgsförvaltningen söker medarbetare till LSS boende i Landskrona innerstad. Boendet är en gruppbostad för fem personer med intellektuella funktionsnedsättningar och autism.

Utifrån LSS lagen yrkesmässigt ansvar för utförandet av stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta) § 9:9.

Vi arbetar utifrån ett brukarens perspektiv och du ansvara för att tillsammans med brukaren upprätta och följa upp genomförandeplaner samt skriva social dokumentation.

Utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt utför du vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet Genom kompetens engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar arbetet.
I syfte att stärka brukarens självständighet och självbestämmande arbetar vi utifrån principerna i tydliggörande pedagogik enligt TEACCH-modellen. Verksamheten ingår i en övergripande mer omfattande satsning för att stärka det pedagogiska arbetet.

Du samarbeta med brukarens kontakter, övrig personal och andra samarbetspartners.
Följa gällande styrdokument. I uppdraget ingår hantering av medicin samt andra insatser som städning, matlagning och personlig hygien.
Formell kompetens Stödpedagog
Eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng.
Utbildningen skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Formell kompetens Stödassistent
Vård och omsorgsprogrammet eller Barn och fritidsprogrammet
Du har vana av individinriktat arbete och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp.
Du har ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga och andra samarbetspartners. Du är lugn och stabil som person. Är lyhörd, reflekterande och analytisk i ditt tänkande och har en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de boende. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar.

Eftersom vi har brukare med utmanande beteende, är erfarenhet av arbete med liknande målgrupp ett krav. Viktigt att du har datavana och kan dokumentera, har du erfarenhet från dokumentationsprogramet Pulsen Combine är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av AKK Alternativ och kompletterande kommunikation samt kunskap i grundtankarna i tydliggörande pedagogik baserad på TEACCH-modellen. Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.
Jobbfakta
Ort
Landskrona
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Specialpedagog
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 sept

Om arbetsplatsen

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA

VÄLKOMMEN TILL OSS!