Lösningsfokuserad & nyfiken Kvalitets-/Produktionstekniker - till ENERCON i Landskrona

Lösningsfokuserad & nyfiken Kvalitets-/Produktionstekniker - till ENERCON i Landskrona

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara på dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. I Landskrona finns EWP Windtower Produktion AB, vilket är vår ståltornsfabrik och produktionsanläggning med 170 anställda där vindkraftstorn serietillverkas. Mer information om koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en/home/

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Gillar du att lösa problem, och ser snarare ett hinder som en spännande utmaning än något du blir frustrerad av? Vi behöver nu stärka vårt team och söker nyfikna lösningsfokuserade tekniker/ingenjörer till vårt team med inriktning kvalitet och med produktionsfokus.

Vår produktionsanläggning och tillverkningsprocess är indelad i tre produktionsavsnitt (plåthantering/svets, ytbehandling och montering) samt en logistikavdelning. Oberoende av vilken inriktning du har kommer du att stötta produktionen både proaktivt, via projektledning av större såväl som mindre förbättringsprojekt, processförbättringsprojekt och/eller aktiviteter relaterat till kvalitetssäkring. Beroende på din inriktning kommer du stötta produktionsprojekten via tex optimering av flöden, rotsaksanalys av kända avvikelser, dokumentation och kvalitetsuppföljning. Som kvalitetstekniker kommer du att vara delaktig i den dagliga styrningen av produktionen. Oavsett vilken inriktning du har kommer du i din roll att vara mycket delaktig i framtagandet av våra vindkraftstorn, och du kommer därmed spela en viktig roll i vår organisation. Vi bedriver arbetet med hjälp av Lean, Six Sigma-metodik och använder verktyg såsom 5S, VSM, visuell styrning och standardiserat arbetssätt.

Din utbildning & erfarenhet
För att lyckas i tjänsten tror vi att du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet, i en roll som är relevant för tjänsten. Det kan tex vara roller som produktionstekniker, produktionsingenjör eller som kvalitetsingenjör. Meriterande är om du har arbetat inom verkstadsindustrin. Vi ser gärna att du är utbildad inom kvalitet/produktionsteknik med kunskaper inom Six Sigma, och har arbetat med TQM utifrån både traditionell skola och nyare metoder. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och med djupa kunskaper inom kvalitet och/eller produktionsteknik och internlogistik. Kunskap om och erfarenhet från Lean implementering och Operational Excellence är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Goda färdigheter i MS Office är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av liknande tillverkningsmetoder.

Personliga förmågor
Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik, har en förmåga att se lösningar. Vidare tror vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och en förmåga att kunna omsätta teori till praktik. Vi arbetar i en föränderlig miljö, vilket är något du trivs med. Du är noggrann samt lösningsfokuserad, och har inga problem med att ta tag i stort som smått. Du är pragmatisk vilket gör att du anpassar dig efter nya förutsättningar. Är du dessutom driven, affärsmässig och har en god samarbetsförmåga har du goda förutsättningar att lyckas i rollen.

Känns detta spännande?
Då är du välkommen med din ansökan. Du ansöker via formuläret i annonsen. Urvalet kommer att ske löpande då vi har som mål att hitta rätt person så snart som möjligt.Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta HR Manager Donny Svensson tel 072-3536357. Vi tar tyvärr inte emot några ansökningar via e-post.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)