Beräkningsingenjör

Beräkningsingenjör

Kort om tjänsten

Som beräkningsingenjör på Transmissions system Driveline Engineering (TS DLE) i Landskrona har du en viktig roll i utvecklingen av intelligenta driftssystem till moderna fyrhjulsdrivna bilar. Du ingår i teamet Transfer Case Mechanical Engineering som äger design och utveckling av fyrhjulsdriftsystem till primärt bakhjulsdrivna bilar. Supportar även andra delar av TS DLE som Coupling Mechanical Engineering och Actuator System Engineering . Ni jobbar i utvecklings- och linjeprojekt i ett högt tempo där du har spännande, centrala och varierande beräkningsuppgifter.

Sökord: Automotive, ingenjör, maskiningenjör, bilindustrin, civilinjenjör, FEA, FEM, ANSYS, MASTA, KISSsoft, AMEsim.

Om verksamheten

BorgWarner är världsledande på utveckling av teknologilösningar för bilindustrin.
I Landskrona arbetar cirka 600 personer, varav drygt hälften i vår produktion.

BorgWarner drivs av människor som tycker om att utveckla sina färdigheter och har ett ständigt fokus på resultat. Vi är stolta över vårt produktledarskap, traditionen av innovation och vår förmåga att prestera i världsklass. Vi arbetar alltid för att öka potentialen i vårt företag och våra anställda.
Läs mer på www.borgwarner.com

Mer om tjänsten

På avdelningarna finns 25 mycket kvalificerade konstruktörer i olika roller. Man arbetar med högvolymprodukter med hög frekvens på design, testning, verifiering och validering. Du bidrar till projekten med dina linjära/ickelinjära FE-analyser (ANSYS) av komponenter och subsystem samt arbetsfördelning / hantering av interna beräkningsresurser som arbetar med Fordonsspecifika beräkningsdelar (Masta, Kissoft).

Du kommer att ansvara för hela gruppens beräkningar. Denna tjänst är ny men det finns kollegor med liknande tjänst i en angränsade avdelning som ni samarbetar med.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Spänningsanalys av tryckutsatta komponenter eller subsystem i kolv och pressgjutna hus
  • Spänningsanalys av momentbärande komponenter i axlar och trummor
  • Supportera utvecklings- och linjeprojekt med beräkningar.
  • Planera / prioritera beräkningsuppdrag till gruppens 50/50 resurser.
  • Metodutveckling för nya beräkningsmetoder.
BorgWarners lösningar är eftertraktade på marknaden och man har mycket att göra. Nu behöver man utöka och bli fler kollegor, detta är en ny tjänst. Kännetecknande för företaget och avdelningarna, är ett stort engagemang och hög teknisk kompetens. Tillsammans utvecklar man världsledande komponenter till fyrhjulsdrivna bilar och man gör det med stolthet.

Här jobbar man brett med hela processen och man har nära till testavdelningen och produktion av primärt kopplingar. Placeringen är i Landskrona, resor kan förekomma.

Din profil

Till denna tjänst söker vi en erfaren person, en trygg och driven civilingenjör med erfarenhet av FE-analyser, en person som tycker om att lösa problem och utmaningar och som har erfarenhet från produktutveckling av tekniska system. Helst ser vi att du kommer från fordonsbranschen.

Du kommer arbeta med linjära- och icke linjära analyser av komponenter och subsystem i Ansys samt planera / prioritera beräkningsuppdrag till de interna beräkningsresurser som delar sin tid med design, konstruktion och systemarbete. I ett senare skede finns möjligheten att utveckla gruppen mot att utföra utmattningsberäkningar, livslängdsberäkningar, Splinesberäkningar i KISSsoft samt Systemmodellering för skadeberäkningar med avseende på kunders lastkollektiv i MASTA.

En del av beräknings- och simuleringsarbetet kommer utföras på systemnivå vilket kräver en god systemförståelse och brinnande intresse för smådetaljerna. Du behöver vara service- orienterad och ha ett intresse för ständiga förbättringar som kan driva utvecklingen och kunskapen framåt på avdelningen.

Vi tror att du har jobbat internationellt, du pratar och skriver engelska och gärna också svenska. Du är en mästare på strukturerat arbete och har kanske ett bälte i Six Sigma.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 31 januari. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se
Mer info
Kontaktperson Lena Lilliér
Telefon 0708 121121
Område Landskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (13 dagar kvar)