Automationsingenjör

Automationsingenjör

Kort om tjänsten

Vill du vara med att utveckla BorgWarner in i framtiden?

Vi söker dig engagerade automationsingenjör som vill vara med att bidra i den produktionstekniska utvecklingen hos BorgWarner! Som automationsingenjör på BorgWarner har du en roll med stor påverkan och goda möjligheter att påverka din egen och verksamhetens utveckling. Beslutsvägarna är korta och man arbetar nära varandra för att uppnå bästa möjliga resultat!

Tjänsten erbjuder dig ett utvecklande arbete inom fordonsindustrin med den senaste automationstekniken. BorgWarner präglas av en stark teknikutveckling då de till stor del utvecklar deras produktionsutrustning själva. På BorgWarner har du nära till produkten och produktionen och deras kunder är biltillverkare som t.ex. Volkswagen, GM-gruppen, Volvo och Land Rover.

Om verksamheten

BorgWarner utvecklar och tillverkar system och komponenter till de största fordonstillverkarna världen över. BorgWarner i Landskrona är en del av PDS (Power Drive Systems) vars vision och mål är att uppfinna och utveckla rena och energi-effektiva system för framdrivning av förbrännings-, hybrid- och framförallt elektriska fordon vilket våra kunder satsar på och redan växer inom. Hos oss finns stora möjligheter till egen utveckling, då du kommer att arbeta med kompetenta medarbetare och får möjlighet att påverka såväl produkt som process och metoder. Med kunder och systerbolag inom BorgWarner på flera kontinenter, finns goda möjligheter till resor och arbete utomlands. I vårt karriärprogram erbjuds du personlig utveckling och möjligheter finns att även prova arbete inom andra funktioner.

Mer om tjänsten

Arbetsuppgifter
  • Utveckling och framtagning av ny produktionsutrustning och produktionslinjer
  • PLC-programmering i Siemens S7 och TIA Portal
  • Delaktig i val av hårdvara och servostyrning
  • Arbeta proaktivt med att hitta nya och mer kostnadseffektiva kommunikationsgränssnitt för produktionsutrustning och processer
  • Arbeta i projektgrupper och i linjeorganisation
  • Stötta löpande produktion
Automationsingenjören ingår i BorgWarners produktionstekniska avdelning.

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen med inriktning mot automation och ett antal års arbetserfarenhet som automationsingenjör. Du har mycket goda kunskaper i Siemens S7 och erfarenhet av driftsättning av produktionslinjer. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Siemens TIA Portal.

Du är en positiv och energisk person som har förmågan att arbeta strukturerat och noggrant även under stark tidspress. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en stor förmåga att tänka logisk, är kreativ och är bra på att lösa problem. Du trivs i en organisation med ett högt tempo, som har många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar

Det är viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska, tyska är meriterande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Område Landskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 14 apr (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.