Arbetsuppgifter Skiftelektriker
Arbetet som skiftgående elektriker på Befesa ScanDusts underhållsavdelning innebär att främst jobba med avhjälpande felsökning och reparationer av en komplex och automatiserad process bestående av transportörer, reglerkretsar, plasmageneratorer, flödes- och tryckmätare, el inom lågspänning, övervakningssystem, passagesystem, ventilation och kyla. Men vissa förebyggande aktiviteter förekommer också.

I rollen som skiftgående elektriker jobbar du sex-skift och ingår i ett team bestående av Mekaniker, Teamledare, Gjutare, Materialare och Processare.

Arbetet är fritt och under stort eget ansvar där Teamledaren är den som styr arbetet. Sex-skiftet är rullande under året vilket gör att man jobbar i cykler om 6 pass och sedan har man en långledighet på 19 dagar.

Primära arbetsuppgifter är avhjälpande underhåll i form av felsökning och reparation av mycket varierande slag, allt för att säkerställa driften. Då arbetet är fritt och under eget ansvarstagande är det viktigt att du som söker är prestigelös, gillar utmaningar, vågar ta för dig, gillar förändringsarbete, är teknikintresserad och har ett högt säkerhetstänk.

Rollen rapporterar i första hand till sin teamledare, men tillhör organisatoriskt det centrala underhållet. Rapportering till arbets-ledningen på Underhåll sker genom närvaro på morgonmöten samt via arbetsrapportering i underhållssystemet Navision.

Underhållsavdelningen som just nu genomgår en förändringsfas där nya rutiner såsom arbetsrapportering, förebyggande underhåll, morgonmöten, områdesansvar och förrådshantering består i dagsläget av totalt 26 personer fördelat på, skiftelektriker, skiftmekaniker, automationselektriker, områdestekniker, inköpare, förrådsansvarig samt arbetsledning.

Vi ser gärna att du som söker har:
  • El-auktorisation A eller AL
  • Gymnasieutbildning (eller motsvarande) inom el/automation eller relevant yrkeserfarenhet
  • Goda kunskaper inom mekaniskt underhåll
  • Grundläggande förståelse för PLC
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i Officepaketet, så som Excel, Word o liknande
  • God datorvana
Vi ser en driven person med stort teknikintresse, hög serviceanda, du skall vara prestigelös och kommunikativ i din dialog med alla beställare. Vidare skall du vara ansvarstagande, gilla problemlösning och utmaningar samt ha ett högt säkerhetstänk. Då arbetet är fritt måste du gilla att arbeta både i grupp och självständigt.
Mer info
Telefon 0708-477555
Email Mejla Befesa ScanDust AB
Område Landskrona
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scandust.se
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Befesa ScanDust är ett återvinnings-företag i Landskrona med fokus på återvinning av filterstoft från tillverkning av rostfritt stål, och bidrar med detta till en väsentlig reduktion av den rostfria stålproduktionens miljöpåverkan. Sedan starten 1983 har Befesa ScanDust återvunnit mer än 1 400 000 ton rostfritt stålstoft som samlats i våra kunders filter-anläggningar. På det gamla varvsområdet utanför andskrona byggdes en modern återvinningsverksamhet upp med stöd av svenska staten, där den modernaste tekniken används för att återvinna metaller. Den avancerade schaktugnen och bolagets starka fokus på att uppnå en hållbar stålproduktion i Sverige och Nordeuropa är viktiga pusselbitar i att skapa en verksamhet som Landskrona, och hela Skåne, är stolta över.