Automationselektriker

Automationselektriker

Arbetsuppgifter
Arbetet på Befesa ScanDusts underhållsavdelning innebär främst att jobba med felsökning, reparationer och förebyggande underhåll av en komplex och automatiserad process bestående av transportörer, reglerkretsar, plasmageneratorer, flödes- och tryckmätare, el inom lågspänning, övervakningssystem, passagesystem, ventilation och kyla.
I rollen som automationselektriker kommer du att ha ett nära samarbete med övriga automationselektriker, skiftelektriker, skiftmekaniker samt områdestekniker och arbetet sker i mycket nära samarbete med produktion.

Primära arbetsuppgifter innefattar felsökning, reparation, nyinstallationer och förebyggande underhåll av mycket varierande slag, allt för att säkerställa den dagliga driften. Då arbetet är fritt och under eget ansvarstagande är det viktigt att du som söker är prestigelös, gillar utmaningar, vågar ta för dig, gillar förändringsarbete, är teknikintresserad och har ett högt säkerhetstänk.

Rollen rapporterar till Arbetsledningen på Underhåll och sker främst dagtid men det kan förekomma skiftarbete.

Underhållsavdelningen som just nu genomgår en förändringsfas där nya rutiner såsom arbetsrapportering, förebyggande underhåll, morgonmöten, områdesansvar och förrådshantering består i dagsläget av totalt 26 personer fördelat på, skiftelektriker, skiftmekaniker, automationselektriker, områdestekniker, inköpare, förrådsansvarig samt arbetsledning.

Vi ser gärna att du som söker har:
  • El-auktorisation A eller AL
  • Gymnasieutbildning (eller motsvarande) inom el/automation eller relevant yrkeserfarenhet
  • Goda kunskaper inom mekaniskt underhåll
  • Grundläggande förståelse för PLC
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i Officepaketet, så som Excel, Word o liknande
  • God datorvana
Vi ser en driven person med stort teknikintresse, hög serviceanda, du skall vara prestigelös och kommunikativ i din dialog med alla beställare. Vidare skall du vara ansvarstagande, gilla problemlösning och utmaningar samt ha ett högt säkerhetstänk. Då arbetet är fritt måste du gilla att arbeta både i grupp och självständigt.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Lindskog Andersson
Telefon 0708-477555
Email Mejla Gunilla Lindskog Andersson
Område Landskrona
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Befesa ScanDust är ett återvinningsföretag i Landskrona med fokus på återvinning av filterstoft från tillverkning av rostfritt stål, och bidrar med detta till en väsentlig reduktion av den rostfria stålproduktionens miljöpåverkan. Sedan starten 1983 har Befesa ScanDust återvunnit mer än 1 400 000 ton rostfritt stålstoft som samlats i våra kunders filter-anläggningar. På det gamla varvsområdet utanför Landskrona byggdes en modern återvinningsverksamhet upp med stöd av svenska staten, där den modernaste tekniken används för att återvinna metaller.
Den avancerade schaktugnen och bolagets starka fokus på att uppnå en hållbar stålproduktion i Sverige och Nordeuropa är viktiga pusselbitar i att skapa en verksamhet som Landskrona, och hela Skåne, är stolta över.