Junior kvalitetsansvarig till DEFA Lighting

Om jobbet

Är du civilingenjör med examen inom elektroteknik och har intresse för förbättringsarbete och kvalitetsfrågor? Nu har du chansen att söka en tjänst inom just detta område och till en arbetsplats som kännetecknas av engagerade medarbetare, prestigelös arbetsmiljö och där din insats syns och gör skillnad. För dig som befinner dig i början av din karriär är det här en mycket fin möjlighet då du i denna tjänst kommer arbeta brett men också ges möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom teknik, produktion såväl som i kvalitetsarbete. Behöver du pendla är det inga problem då DEFA är granne med både tåg- och busstation. Intressant? Tveka inte på att läsa vidare och ansök redan idag!

Information om uppdraget

DEFA Group är en norsk industrikoncern som fokuserar på innovativa lösningar och produkter av hög kvalité inom fyra affärsområden: Auto Industry, Lighting, Digital Services och e-mobility. Då deras nuvarande kvalitetsansvarig/chef går vidare till en annan tjänst inom bolaget söker vi dig som vill fortsätta driva och ansvara för QA&HES, inom affärsområdet Lighting.

Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och har intresse för förbättringsarbete och kvalitetsfrågor. På DEFA får du möjlighet att samarbeta med tekniskt kunniga kollegor och trivs du i en innovativ och prestigelös miljö, där din insats märks och gör skillnad, är det här en arbetsplats för dig. Som kvalitetsansvarig får du god insyn i bolagets alla delar och därmed möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens, vilket öppnar upp för nya vägar och tjänster inom bolaget på sikt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DEFAs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos DEFA.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsansvarig har du en nyckelroll där ditt huvuduppdrag är att driva och ansvara för kvalitets- och förbättringsarbete inom affärsområde Lighting. Du kommer arbeta med uppgifter som spänner över hela bolaget och däri till exempel produktion, sälj, inköp och produktveckling. Ditt fokus och arbete är främst inriktat på verksamheten i Glumslöv, där större delen av produktionen ligger, men då du även är involverad i arbete som rör verksamheten globalt förekommer också resor i tjänsten. Du arbetar i nära samarbete med Global QA-chef och ledningsgrupp samt rapporterar till Affärsområdeschef för Lighting.

Du kommer till exempel att:
 • Säkerställa att stödjande processer för QMS (Quality Management System) efterlevs och är uppdaterade
 • Löpande uppdatera ledningsgruppen gällande status och prestanda av QMS samt föreslå förbättringar
 • Säkerställa att kännedom av kundkrav genomsyrar organisationen
 • Koordinera med externa bedömningsorgan gällande ärenden kopplade till ackrediteringsprocess
 • Arbeta med leverantörer för att bedöma, förbättra och bibehålla god kvalitetsnivå
 • Supportera och underhålla process för kundkrav i syfte att upprätthålla och förbättra kvalitetsnivå
För att få rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du ta del av ett introduktionsprogram och därefter arbeta nära erfarna kollegor som ger dig stöttning längs vägen.

Vi söker dig som
 • har civilingenjörsexamen inom elektroteknik
 • har stort intresse för förbättringsarbete och kvalitetsfrågor
 • har goda kunskaper i svenska och engelska
 • innehar B-körkort
Har du tidigare erfarenhet av förbättringsarbete är det meriterande, dock inget krav. Rollen passar dig som är i början av din karriär och vi välkomnar även ansökan från dig som är nyexaminerad.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi letar efter dig som har en mycket god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa relationer. Då du driver ett eget ansvarområde är det viktigt att du tar självständigt ansvar för ditt arbete och kan driva dina processer framåt. För att lyckas i rollen tror vi också att du är duktig på att strukturera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Sist men inte minst är du en person som ser lösningar snarare än problem och arbetar målinriktat för att nå önskvärda resultat.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Glumslöv
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Louise Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

57 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

DEFA Group är ett innovativt och progressivt teknik- och produktionsbolag med över 400 anställda på tre kontinenter. Bolaget är norskt och har haft en ledande position på sin målmarknad i 70 år genom att tillhandahålla högkvalitativa produkter och digitala tjänster. Bolaget är indelat i fyra affärsområden; Auto Industry (motorvärmare, laddningssystem för bilar och större fordon), Lighting (interiör, industri, gata & tunnel), Digital services (fjärrstyrningslösningar och körlogg) och e-mobility (laddningsstationer för elbilar och laddningskablar). DEFA verkar internationellt med försäljning, marknadsföring, R&D och produktion i Norge, Sverige, Finland, Kanada och China. Mer information om DEFA Group hittar du på www.defa.com.