Hoppa till innehåll
Meson AB logotyp

Applikationsingenjör

Publiceringsdatum
07 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Applikationsingenjör till Laholm

Meson erbjuder ett spännande och varierande arbete i en global miljö!

Hos Meson får du möjlighet att samarbeta med erfarna ingenjörer och andra kollegor samtidigt som du är delaktig i flera intressanta utvecklingsprojekt. Du får en spännande och viktig roll där du genom den egna produktionen hjälper kunder att välja rätt lösning. Det är ett omväxlande arbete där du både tar egna initiativ och samverkar i nära samarbete med kollegorna i teamen teknik, inköp, sälj, kvalité och produktion samt med kunder och leverantörer.

Vad har Karl-Henrik, CTO, att säga om hur det är att jobba på Meson AB? 

"Här får du jobba i en mindre grupp men i en global kontext. Vi har möjligheten att direkt påverka hur saker görs i hela världen. Meson Group påminner väldigt mycket om ett familjeföretag, men som en del av Indutrade finns det stora resurser att kunna nyttja om det behövs.

Som ett mindre bolag så är vi snabba och flexibla på att reagera på förändringar i hur omvärlden påverkar oss. Vi är snabba på att ta till oss nya metoder och verktyg för att kunna skapa än bättre förutsättningar.

Viktiga egenskaper för att trivas i denna tjänst är förmågan att hålla många bollar i luften samtidigt. En förståelse för uttrycket ”a sense of urgency” gör livet mycket enklare vid prioriteringar. Ett stort mått sunt förnuft är väldigt behjälpligt."

Dina arbetsuppgifter
Som applikationsingenjör hos Meson kommer du att arbeta både i produktutvecklingsprojekt samt med kundanpassningar av befintliga produkter. Det kan vara allt från en snabbfix i CAD till att konstruera en större konstruktion. En stor del av arbetet struktureras via dagliga möten där man prioriterar uppgifter samt arbetet i projekten.

Som applikationsingenjör kommer du arbeta till stor del med teknisk beredning och skapa tekniska underlag för produktionen samt vara teknisk support internt och mot kund.

  • Skapa och utveckla teknisk dokumentation och produktspecifikationer
  • Teknisk beredning
  • Samarbeta med teknikteamet för att utveckla nya samt förbättra befintliga produkter
  • Support och stötta Mesons säljteam med teknisk kunskap för att säkerställa den bästa lösningen agerar länk mellan kund och tillverkare
  • Samarbeta med produktionsteamen för att säkerställa en effektiv tillverkningsprocess
  • Problemlösning av kvalitetsproblem tillsammans med kvalitetsteamet

Placering är på Mesons kontor i Laholm.

Vad säger Fredric Hemberg, applikationsingenjör? 

"Jag har varit på Meson i drygt fyra år nu. Det som lockade med Meson Group var att det är ett växande företag som insett hur viktigt en väl fungerande teknikavdelning är, med en vilja och en plan att vidareutveckla denna.

Det är ett stimulerande och varierande arbete, sällan är ena dagen den andra lik. En dag kan man spendera helt framför sin dator medan man dagen efter är mer ute i produktionen än på inne på kontoret. Det märks att det är ett växande företag då det periodvis är högt tempo, men vi hjälps alla åt för att komma framåt.

Överlag är det väldigt god stämning både inom teamet och inom hela företaget. Detta märks inte minst när det anordnas aktiviteter utanför arbetet, där det brukar vara god uppslutning. Att kollegor uppskattar att umgås även på sin fritid vittnar om god stämning inom företaget."

Din profil
Vi söker dig som har minst en grundläggande kunskap och erfarenhet av konstruktionsarbete samt en vana av teknisk beredning. Det är meriterande med materialkunskap och erfarenhet av ventil- och rörsystem.

Som person är du nyfiken, innovativ och har alltid en lösningsorienterad inställning. Du är ansvarstagande och driver lätt ditt arbete framåt. För att lyckas bra i rollen tror vi att du är strukturerad, analytisk och har lätt att samarbeta på alla plan. Du är öppen som person och då du kommer ha många olika kontaktytor, både internt och externt är det viktigt att du trivs med och har lätt att kommunicera samt bygga förtroende.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, tel. 0702-469300.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Meson Group (MG) är en grupp av bolag inom Indutrade, ett börsnoterat svenskt företag med huvudkontor i Stockholm. MG består av totalt nio bolag med lokalisering i Europa, Asien och USA. Våra bolag levererar komponenter och system till i första hand marina applikationer inom varvsindustrin men även till olja och gas industrin globalt.

Gruppen omsätter 25 MEUR per år och har totalt ca. 125 anställda. Meson AB (MAB) är en ledande tillverkare och leverantör av ventiler, manöverdon och kopplingar. Vårt varumärke är välkänt, våra kunder finns över hela världen. Vårt huvudkontor finns i Laholm med totalt ca. 25 anställda. Vi servar våra kunder dygnet runt med hög lagertillgänglighet genom vår närhet till vägar, hamnar och flygplatser.

Läs mer på www.meson.se eller www.indutrade.se.

Meson AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 dec. 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup
https://www.intenso.se/sv

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Helsingborg
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Helsingborg
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb

Halmstad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Kungsbacka
Data & IT
Företagslogga