Bolagsjurist till Laholms Sparbank

Bolagsjurist till Laholms Sparbank

Om tjänsten
Som bankens bolagsjurist har du en mycket central roll och det övergripande ansvaret för bankens bolags- och internjuridik. Tjänsten innefattar även att vara klagomålsansvarig, centralt funktionsansvarig (CFA) enligt penningtvättsregelverket samt bankens dataskyddsombud (DPO). Du kommer att arbeta i nära samarbete med och rapportera direkt till bankens VD och ingår i bankens centrala stab.

I rollen som bolagsjurist ansvarar du för att agera inom dina ansvarsområden i linje med styrelsens och VD´s beslut. Operativt innebär rollen bl a arbete med interna policys och instruktioner, regelverksbevakning och intern utbildning inom interna såväl som externa regelverk, aktivt arbeta med bankens AML-frågor, tillståndsfrågor inklusive rapportering till Finansinspektionen, avtalsgranskning samt hantering av dataskyddsområdet.
Vidare innebär rollen att stötta bankens organisation i juridiska frågor och som en del av detta vara aktiv i bankens kreditarbete som stöd i kreditjuridiska frågor.

Laholms Sparbank har ett nära samarbete med både andra sparbanker och med Swedbank och det finns därigenom möjlighet skapa nätverk med andra kollegor i branschen. Vidare kommer du via dessa samarbeten också att kunna få erfarenhets- och kunskapsutbyten.

Vem är du
Vi söker dig som har juristexamen med flera års relevant yrkeserfarenhet. Som relevant ser vi främst erfarenhet som bankjurist, som bolagsjurist inom finansbranschen eller som advokat/juridikkonsult inom finansjuridik. Även andra bolagsjuristroller och/eller internjuridiska roller från bank- och försäkringsbolag är meriterande. Vi ser även att specialistkunskaper inom bank- och finansrätt samt obeståndsrätt är meriterande. Grundläggande är dock att du behöver vara generalist med goda allmänjuridiska kunskaper.

Utöver dina kunskaper inom juridik, så ser vi att du är en duktig kommunikatör såväl skriftligt som muntligt. I detta ligger särskilt att du kan förmedla juridisk kunskap och information gällande regelverk och tillämpning av desamma på ett lättillgängligt sätt. Du har en god analytisk förmåga, är strukturerad och ansvarstagande samt har ett inkluderande arbetssätt.

Vi ser att du är trygg i dig själv och i din yrkesroll med stor förmåga att arbeta självständigt likväl som du samtidigt fungerar bra i samarbetet med dina kollegor i olika roller i banken. Som person är du noggrann, proaktiv och har hög integritet samt ett stort engagemang.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christin Jönsson
Telefon 0430-49101
Email Mejla Ann-Christin Jönsson
Område Laholm
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.laholmssparbank.se
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Laholms Sparbank verkar inom Laholms kommun vid den vackra Laholmsbukten. Vi är en fristående Sparbank med en affärsvolym på ca 19 miljarder kronor. Med 50 anställda vid 4 kontor har vi en framstående position på marknaden. Kontinental närhet och en central placering i förhållande till hav, skog och speciella naturområden skapar dessutom utmärkta möjligheter för en hög livskvalitet.

Våra värderingar är viktiga för oss och för våra kunder – Vi står för omtanke, kvalité och relationer