Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Bli IT-konsult med kompetens inom Data Engineering på 12 veckor!

Publiceringsdatum
26 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Digitala assistenter, självkörande bilar, tvättmaskiner som fjärrstyrs och hallbelysning som tänds innan du kommer hem. All information som genereras av sensorer, interaktioner, transaktioner eller genom mobilen skapar stora och komplexa volymer data, som med hjälp av Big Data och Machine Learning kan omvandlas till insikter. Vi erbjuder 12 intensiva och spännande veckors utbildning med garanterad anställning som IT-konsult efter avklarad examen. Fortfarande nyfiken? Läs mer om programmet nedan.Om tjänsten

"Håll i dig ordentligt, för det här kan vara den mest spännande resan i ditt liv. Kursen är intensiv och krävande, men efter examen kommer du att ha alla verktyg du behöver för en ny karriär. Jag trivs fantastiskt bra i mitt nya jobb och min förändrade livsstil. Jag lyckades med detta på bara 12 veckor. Gör det bara!" Henry Apler, alumn från tidigare Data Engineer-program våren 2023

Inom Data Engineering arbetar du med datadriven innovation. Med hjälp av Big Data och Machine Learning ges tillgång till stora och komplexa volymer information samt självlärande system vilka kan detektera beteenden och situationer som inte är uppenbara för ögat. Genom att omvandla data till insikter kan du leverera mer exakta prognoser, optimera kundupplevelser/ effektivitet/ produktion, syna olagliga transaktioner, ge bättre rådgivning, öka tryggheten och förbättra jordens klimat. Nu söker vi efter motiverade kandidater som vill göra en spännande karriärresa och vara med på den här satsningen. Det här är ett internationellt program som genomförs tillsammans med deltagare från Finland, Norge och Schweiz. Programmet kommer således att vara helt på distans och helt på engelska.

Efter avklarad utbildning kliver du in i rollen som IT-konsult via Academic Work och kommer arbeta på uppdrag hos våra kunder.

Beroende på arbetsplats efter examen kommer dina arbetsuppgifter variera, men du kommer exempelvis att:

 • Ta stora och komplexa datamängder och omvandla dem till insikter genom användning av datamodellering och analys. Genom att identifiera viktiga variabler och faktorer som påverkar verksamheten och använda detta för att skapa prognoser, optimera processer och förbättra kundupplevelser.
 • Arbeta med självlärande system för att detektera beteenden och situationer som inte är uppenbara för ögat. Genom att använda maskininlärningstekniker skapar du modeller som kan lära sig från data och fatta beslut på egen hand.
 • Genom arbetet med data hittar du flaskhalsar i produktionen, förbättrar kundupplevelsen, förhindrar olagliga transaktioner, ger bättre rådgivning och ökar tryggheten.

Kunder och din möjliga framtida uppdragsgivare för den här rekryteringsomgången i Göteborgsregionen:

 • ENIT - ENIT är ett familjärt snabbväxande konsultbolag som är specialiserat på att förbättra och digitalisera kunders kommunikation. ENIT är marknadsledande leverantör av lösningar inom Customer Communication Management . Hos ENIT finns det stora möjligheter till utveckling där du kommer arbeta nära bolagets kunder i internationella och nationella projekt med seniora kompetenta kollegor vid din sida.


Kvalifikationer
 • Är över 18 år
 • Har goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt, då kommande kunduppdrag kan förekomma på svenska
 • Har goda kunskaper i engelska muntligt och skriftligt, då utbildningen ges helt på engelska.
 • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor
 • Har ett genuint intresse för IT och programmering
 • Uttrycker stark motivation för programmet

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär.

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog.
Under programmet kommer du få arbeta praktiskt och lära dig ett flertal system och metodiker för att arbeta med data. Du kommer lära dig programmering och databaser kombinerat med agila metoder.

 • Digital välkomstkväll inför utbildning: 13 maj
 • Förstudieperiod: 13 maj- 7 juni
 • Utbildningsstart: 10 juni
 • Självstudier utan schemalagd undervisning: 22 juli - 4 augusti
 • Examensdag: 13 september
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 08.00-16.00
 • Utbildningsort: På distans men med obligatorisk närvaro digitalt under schemalagd tid.
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Kungsbacka
PRAKTISK INFORMATION
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!

 • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.

 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 maj 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se