Sales Manager till Safic Alcan

Sales Manager till Safic Alcan

Är du kemi-ingenjör eller kanske har du erfarenhet av kemi och polymerteknik sedan tidigare? Safic Alcan vill nu utöka sitt team och letar efter dig som har en kombination av tekniskt intresse samt en drivkraft att utvecklas vidare inom försäljning där ditt arbetsfält är Norden och Baltikum! Låter det spännande? Skicka in din ansökan till oss direkt!

Din vardag

Safic Alcan är en fransk distributör av specialkemikalier och har globalt över 600 anställda. I rollen kommer du att röra dig inom området Coatings, Adhesives, Sealants och PU med störst fokus på Coatings och PU. Du kommer bli en del av ett sälj-team på 5 personer i Kungsbacka där du delar distrikt med resterande säljare vilket innefattar de nordiska länderna samt Baltikum.

Du kommer att förvalta och utveckla befintliga kunder samtidigt som du ständigt är på jakt efter nya möjligheter. Du kommer att ansvara för både leverantörer och kunder och rapportera till din närmsta chef på kontoret.

Övergripande arbetsuppgifter:
  • Ansvara för bearbetningen av befintliga samt nya kunder
  • Utföra hela säljcykeln
  • Budgetansvar för ditt affärsområde
Vem är du?

Du har ett stort tekniskt intresse och brinner för att bygga långsiktiga relationer. Har du erfarenhet av försäljning är det ett plus, det viktigaste är ditt driv och engagemang framåt. Du uppskattar möjligheten att vara på fält flera dagar i veckan samt kan spendera nätter på hotell vid behov. I kombination med ditt sinne för affärer krävs struktur för att kunna planera ditt arbete där ingenting lämnas åt slumpen.

Vi ser att du:
  • Har högre utbildning gärna inom kemi, polymerteknik eller likvärdigt, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Är obehindrad i det svenska och engelska språket
  • Besitter ett tekniskt intresse
  • Kan utgå från kontoret i Kungsbacka
  • Har b-körkort och möjlighet till att resa i tjänsten
Har du utöver det erfarenhet av försäljning och/eller förkunskaper inom polymerindustrin är det meriterande.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Johan Blomberg på johan.blomberg@sigma.se alternativt mobil 0705082739.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Kungsbacka
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Safic Alcan är en av Europas ledande distributörer och producenter av råvaror mot gummi- elastomer-, termoplast-, lim-, ytbeläggnings- samt livsmedelsindustrin och är totalt 600 anställda. De arbetar med teknisk utveckling och försäljning till kunder i Norden och Baltikum och representerar mer än 60 leverantörer av kända varumärken.