Samordnare krisberedskap för de tretton kommunerna inom GR

Samordnare krisberedskap för de tretton kommunerna inom GR

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vi ser ett ökat behov kring samordning och samarbete med arbetet inom samhällsskydd, krisberedskap och civilt försvar. Därför kommer GR-kommunerna att skapa en ny roll som samordnare.

Som samordnare kommer du att vara ansvarig för samordning och strategisk utveckling av insatser inom samhällsskydd, krisberedskap och civilt försvar, inklusive säkerhetsskydd. Ditt arbete består av såväl strategisk planering som att genomföra konkreta utbildningar och insatser. Bland dina arbetsuppgifter ingår att:
  • Samordna GR:s chefsnätverk och arbetsgrupper avseende samhällsskydd, krisberedskap, civilt försvar och säkerhetsskydd.
  • Ta fram förslag på strategier och handlingsplaner.
  • Samordna insatser som bidrar till att öka GR-kommunernas kunskap om, och förmåga att, hantera av samhällsstörningar såväl i fredstid som under höjd beredskap.
  • Planera, samordna och utvärdera GR-kommunernas insatser avseende samhällsskydd, krisberedskap, civilt försvar och säkerhetsskydd.
  • Planera, samordna och utvärdera GR-gemensamma kris- och beredskapsövningar.
  • Utföra omvärldsbevakning.
Goda kunskaper inom området
Vi söker dig som har goda kunskaper inom säkerhetsskydd, civilt försvar och krisberedskap. Du har erfarenhet av strategiskt arbete med säkerhetsskydd, krisberedskap och civilt försvar från offentlig verksamhet. Du bör även ha erfarenhet av att samordna och genomföra kvalificerade risk- och sårbarhetsanalyser.

Du har en akademisk examen inom området, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Det är meriterande om du utvecklat eller implementerat ledningssystem i offentlig verksamhet samt om du har erfarenhet av att planera övningar och utbildningsinsatser med fokus på hantering av samhällsstörningar.

Skapar nätverk och struktur
Du är duktig på att skapa nya kontakter, samarbeten och nätverk. Du har förmåga att se helheter och komplexa samband, och producerar styrdokument, strategier och handlingsplaner av hög kvalitet som du kan omsätta i praktiken. Du arbetar systematiskt och strukturerat samtidigt som du kan du prioritera och anpassa dig till nya krav.

Du är en god kommunikatör som är van vid att hålla presentationer i olika typer av sammanhang och anpassar ditt budskap till mottagaren. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du även har goda kunskaper i andra språk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen 2018:585.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder ett roligt och varierande uppdrag med mycket olika kontakter. Du kommer att arbeta med samtliga 13 GR-kommuner och har din bas i Kungsbacka. Du får en tillsvidareanställning på heltid. Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020.
  • LI-Kungsbacka
Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Kontakt
Chef säkerhet & beredskap Kba Charlotte Blomqvist, 0300-83 78 77
Mer info
Kontaktperson Charlotte Blomqvist
Telefon 0300-83 78 77
Område Kungsbacka
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kungsbacka.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (8 dagar kvar)