Redovisningsekonom till Bergsala, Kungsbacka

Redovisningsekonom till Bergsala, Kungsbacka

Nu söker vi en Redovisningsekonom med ansvar för ett av bolagen inom Bergsalakoncernen. Placering är på kontoret i Kungsbacka där man är cirka 35 medarbetare. Bolaget du kommer att sköta redovisningen för heter Nordic Game Supply vilket är ett danskt bolag med filial i Sverige. Redovisningen har tidigare skötts i Danmark men man ser synergier i att flytta den då övriga ekonomer i koncernen är placerade i Kungsbacka. Totalt blir ni en ekonomiavdelning om sex personer.

Arbetsbeskrivning
I rollen har du helhetsansvar för redovisningen och sköter alla delar med undantag för kundreskontra som till stor del sköts av kundservice i Danmark. Systemmässigt kommer du att arbeta i Dynamics AX samt i Excel. I stora drag hanterar du:
  • Avstämning av kundreskontra
  • Löpande hantering och avstämning av leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring
  • Momsredovisning (svensk och dansk)
  • Månadsbokslut och årsbokslut
Bakgrund
Vi söker dig som har bred kunskap inom redovisning och som arbetat med ett liknande ansvar under några år. Med fördel har du arbetat som redovisningskonsult eller med redovisning för olika bolag. Du är påläst och har inga problem att besvara frågor som kommer både från koncernens CFO och VD för Nordic Game Supply.

Vi tror att du har arbetat med redovisning i ett distributionsbolag eller producerande bolag med större lagerhållning. Har du erfarenhet av dansk momsredovisning är det ett plus men inget krav då kompetensen finns hos dina kollegor.

Du driver ditt arbete självständigt och är trygg i att ta egna beslut men har samtidigt lätt att samarbeta med andra. Du är flexibel och prestigelös och stöttar kollegor i deras arbete. Det här är en ekonomiavdelning där man har nära till skratt och vi tror att du som söker är social, positiv och bidrar till denna härliga stämning!

Låter detta som nästa steg för dig?
Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 21e oktober men vi går igenom urvalet löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på emma.sjosvard@jerrie.se eller 0723-085 300. Bergsala har valt att samarbeta med Jerrie i denna rekrytering och undanbeder sig därför kontakt från andra bemannings- och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Kungsbacka
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Bergsalakoncernen i Kungsbacka/Göteborg är runt 150 anställda och omsätter en bit över två miljarder svenska kronor. Koncernen omfattar flera distributionsbolag, några med egna dotterbolag. Koncernens moderbolag, Bergsala Holding AB, äger också tillsammans med engagerade delägare ett antal bolag inom spelutveckling och publishing. Bland distributionsbolagen präglas verksamheten av Nintendo som utgör huvuddelen av vår verksamhet. Vidare distribuerar vi även andra tv-spel och tillbehör samt leksaker och hemelektronik.