Controller till Södra Cell i Väröbacka!

Controller till Södra Cell i Väröbacka!

Har du några års erfarenhet som controller och söker en ny utmaning? Har du även ett intresse för teknik och erfarenhet från industri- eller tillverkningsföretag? Södra Cell söker nu en controller till deras verksamhet i Väröbacka!

Om tjänsten
Som controller är din huvuduppgift att genom din analytiska förmåga och drivkraft, aktivt stödja organisationen med finansiell uppföljning och bidra till att vi verksamhetens kort- och långsiktiga affärsmål och strategier. Du ansvarar för sammanställning av bokslut, samt stödjer verksamheten i fortsatt analysarbete. I arbetet som controller ansvarar du för operativ finansiell rapportering och du kommer att arbeta med affärsplaner samt med diverse projektrelaterade uppgifter inom ekonomiområdet. I tjänsten igår även en hel del redovisning.

I din roll som controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Stödja organisationen med finansiell uppföljning
  • Sammanställning av bokslut samt analysarbete
  • Operativ finansiell rapportering samt redovisning
Tjänsten som controller är ett konsultuppdrag med start i april.

Om dig
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning som civilekonom eller likvärdig utbildning. Vi ser också att du har 3-5 års erfarenhet som controller eller liknande roll. För tjänsten behövs erfarenhet och kunskap om extern- och internredovisning och ekonomisystem. Meriterande är kunskap inom Agresso. Vi ser att du har goda kunskaper i Excel och erfarenhet av arbete med Business Intelligence. För att förstå affären och komplexiteten ser vi gärna att du har intresse för teknik och har erfarenhet från arbete i industri- eller tillverkningsföretag. Vi tror att du kommer trivas i rollen om du vill arbeta både med redovisning och controlling.

Vidare ser vi att du är strukturerad, noggrann, prestigelös och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta självständigt och ta egna initiativ för att utveckla företagets uppföljning och analys. Du ser positivt för förändringar och har en vilja att bidra till verksamhetens och din egen utveckling genom ständiga förbättringar. Du har en mycket god analytisk förmåga vilket för att du lätt förstår samband och kan hitta nya, effektivare lösningar. Då du kommer ha mycket kontakt med många medarbetare i verksamheten är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att anpassa ditt budskap till olika mottagare.

Viktigt för tjänsten är:
  • Högskoleutbildning som civilekonom eller likvärdig utbildning
  • 3-5 års erfarenhet inom controlling
  • Erfarenhet och kunskap inom extern- och internredovisning
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Södra Cell
Södra Cell är med sina massabruk i Värö, Mörrum och Mönsterås en världsledande producent av marknadsmassa. Den största delen av produktionen utgörs av pappersmassa (även så kallad barrsulfatmassa, men även lövmassa tillverkas). Vid massabruket i Mörrum tillverkas dessutom textilmassa. Södra Cell är en betydande producent och leverantör även av biobränslen, grön el, fjärrvärme och råvara för biodrivmedel. Hos Södra Cell får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande ständigt är fokus.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jonatan Göransson via Jonatan.goransson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Controller, redovisning, ekonomi, väröbacka, Agresso, Södra cell, Adecco
Mer info
Område Kungsbacka
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 12 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.