Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Vi söker Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Som Driftingenjör/Drifttekniker kommer du att ingå i vårt produktionsteam med placering på kraftvärmeverket i Munkegärde, Kungälv, som är vår huvudanläggning för produktion.

För en driftingenjör/drifttekniker på Kungälv Energi erbjuds ett spännande och varierande arbete där ansvaret för en trygg, effektiv och miljövänlig produktion av fjärrvärme för våra kunder ligger i fokus året om. Det är väsentligt att du har förmåga att självständigt kunna lösa arbetsuppgifter men samtidigt fungera bra i vårt team där samarbete och kommunikation är väsentligt för att skapa trygghet och trivsel. Du ska vara drivande och engagerad, välstrukturerad och noggrann samt ha vilja och vana att arbeta med förebyggande åtgärder och optimering.

Dina arbets­uppgifter kommer attvariera över driftsäsongen men huvudsakligen innehålla:
 • Drift och kontroll av produktionsanläggningar med ingående processutrustning
 • Felsökning och felavhjälpning
 • Processoptimering och driftplanering
 • Ledning och planering av revisions- och underhållsarbete (med egen medverkan främst under sommarhalvåret)
 • Framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner Kontakter med leverantörer och entreprenörer
 • Deltagande i enskilda utvecklings- och förändringsprojekt efter verksamhetens behov
Tjänsten kräver också att man gör sig införstådd med och vill arbeta i enlighet med företagets arbetsmiljö-, kvalitets- och miljöpolicys.

Arbetstider

För att klara driften av våra anläggningar tillämpas skiftarbete i varierande grad under årets kalla period. Under perioden maj till september tillämpas normalt dagtidstjänstgöring i kombination med ett rullande beredskapsschema. Med hjälp av fjärrstyrning kan en del larm och arbete hanteras från hemmet under beredskap.

Formella kvalifikationer:

Vi eftersöker följande:
 • Driftutbildning på högskolenivå med inriktning mot Energi eller Processindustri (Raffinaderi, petrokemi) alternativt annan utbildning, exempelvis sjöingenjör eller högskoleingenjör i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Gärna även engelska.
 • Körkort B
Tidigare erfarenhet och kompetens

Vi eftersöker i första hand kandidater med följande erfarenhet och kompetens
 • Minst några års erfarenhet av att arbeta med produktionsanläggningar med processfokus, där arbete med fastbränsleeldade kraftvärmeverk eller ång-/hetvattencentraler är särskilt meriterande.
 • Erfarenhet av skötsel av mekanisk utrustning.
 • Erfarenhet av att självständigt planera och genomföra åtgärder inom produktion och underhållsarbete.
 • Praktisk och teoretisk kunskap om styr- och reglerteknik är önskvärt.
 • Datorvana och IT mognad dvs. förmåga och vilja att hantera de olika datorprogram som finns som stödfunktioner för våra rutiner.
Personliga egenskaper:

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team. Vi letar efter en kandidat som är positiv och social, har god självinsikt och personlig mognad, gärna med glimten i ögat. Verksamhetens natur kräver också att du är affärsmässig, flexibel och lösningsorienterad samt att du står för god etik och moral.

Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 6 februari!

https://www.kungalvenergi.se/

För mer information
 • Angående tjänsten, Affärsområdeschef Värme Ola Thorson, 0303-239776
 • Angående rekryteringsprocessen, Inger Atterskog som vi samarbetar med i denna rekrytering, 0707-690866
Facklig företrädare
 • Ledarna, Sven Hansson, 0303-239366
Mer info
Område Kungälv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.

Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi. Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gör vi den största nysatsningen sedan starten och bygger ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.