Junior Instrumentingenjör till Globalt Bolag

Junior Instrumentingenjör till Globalt Bolag

Friday söker en junior Instrumentingenjör till en global kund i Göteborgsområdet. Har du en utbildning inom exempelvis mekatronik eller sjöingenjör och söker en bred roll med många kontaktytor har du kommit rätt. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Vår kund arbetar med helhetsprojekt som omfattar allt från studiefas till implementering inom Energy, Chemicals och Resources. Globalt består företaget av nästan 60.000 medarbetare och på kontoret med placering i Stenungsund och Kungälv arbetar ca 200 personer.

Du kommer att vara en del av Instrument & Control-teamet och som Instrumentingenjör utför du design- och ingenjörsarbete inom den petrokemiska industrin. Du har en viktig roll i kundprojekt och ett nära samarbete med andra ingenjörsdiscipliner inom projekten. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken fas projekten är i, där det kan vara allt från datainsamling och producera dokument till att göra beräkningar och vara i kontakt med leverantörer och kunder. Resor i tjänsten förekommer, främst nationellt men även internationellt.

Du kommer exempelvis att:
 • Skriva och/eller granska tekniska specifikationer för styrsystem
 • Medverka i studier, där du utvecklar idéer till lämpliga lösningar tillsammans med kund
 • Göra kostnadsberäkningar
 • Förbereda och designa konstruktionsunderlag
 • Medverka vid instrument- och controlsysteminköp
 • Vara delaktig vid looptest och commissioning samt agera som fältingenjör under installation och pre-commissioning
 • Vara ansvarig kontaktperson mot kund för disciplinen i olika projekt
 • Arbeta med ATEX- och SIL-konstruktion
VI SÖKER DIG SOM:
 • Är högskoleingenjör eller har motsvarande yrkesutbildning med inriktning mot instrument, elektronik och/eller styr- och reglerteknik, alternativt:
 • Tar examen från något av ovan nämnda utbildningar under sommaren/våren 2023
 • Har kunskaper inom AutoCAD eller motsvarande programvara
 • Har kunskaper inom Microsoft Office-paketet
 • Talar och skriver flytande engelska och har du kunskaper i svenska är det fördelaktigt, då båda språken används i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du:
 • Utöver din utbildning har erfarenhet från en liknande roll
 • Har kunskaper i PLC-programmering eller mjukvaruprogrammering
Vidare lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, där vår kund söker dig som är en noggrann, nyfiken och prestigelös lagspelare. Du är driven och kan ta egna initiativ samtidigt som du har en ödmjuk inställning till dina kollegor, kunder och övriga kontaktytor.

OM KUNDFÖRETAGET:
Vår kund är en ledande global leverantör av projekt inom Energy, Chemicals & Resources och är nästan 60.000 människor i cirka 50 länder över hela världen, vilket ger dig tillgång till ett brett kompetensnätverk inom instrumentering och automation. Projekten täcker hela livscykeln, från att skapa nytt till att upprätthålla och förbättra verksamheten för deras kunder.

Hos vår kund får du utmanande arbetsuppgifter som resulterar i en positiv kultur och arbetsmiljö. Vidare får de anställda en rolig, personlig, samarbetande och säker arbetsmiljö. Lika möjligheter till anställning och engagemang i att främja rättvisa, jämlikhet och mångfald värdesätts högt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Ambitionen från vår kunds och vår sida är att du därefter blir direktanställd hos dem.

ÖVRIG INFORMATION:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Mars/enligt överenskommelse
 • Placering: Stenungsund eller Kungälv
 • Kontaktperson: Hanna Lejon
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Kungälv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 10 mars 2023 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?