VD / Försäljningschef till Tapflo AB, Kungälv

VD / Försäljningschef till Tapflo AB, Kungälv

Vi söker en försäljningsinriktad VD till Tapflo AB, ett framgångsrikt familjeföretag i Kungälv med global verksamhet och marknad.

Som VD för Tapflo AB kombinerar du ditt intresse för teknisk försäljning och kundkontakt med ledarskap. Rollen innebär ett övergripande ansvar för det svenska bolaget med 13 medarbetare inom försäljning, marknad, service och lager. Din placering är på huvudkontoret i Kungälv och du rapporterar till VD för koncernen. Ditt största fokus blir att tillsammans med säljteamet driva försäljning av pumpar till en bredd av industrikunder i hela landet. Du ingår också i ett internationellt nätverk av övriga landschefer inom Tapflo Group.

Med ditt ledarskap skapar du teamkänsla och är ett stöd och bollplank till personalen. Du leder med tillit och strävar efter att få gruppen att växa och ta stort eget ansvar för sin försäljning och att uppnå sina mål och resultat.

Ansvar och arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för försäljning, marknadsaktiviteter och resultat i Sverige
  • Utveckla försäljningsstrategi, målstyrning och uppföljning
  • Personalansvar för samtliga medarbetare
  • Driva egen försäljning
  • VD-ansvar för Tapflo AB med rapportering till koncernledning och styrelse
Vem är du?

Vi söker dig som älskar försäljning och som har tidigare erfarenhet av säljledning och som har flerårig erfarenhet av uppsökande teknisk försäljning till industrikunder. Tidigare chefserfarenhet med personalansvar är ett krav. Kunskap och erfarenhet av pumpar eller närliggande produkter eller försäljning till processindustri är naturligtvis ett plus.

För att lyckas i rollen behöver du ett stort driv och affärsfokus och du trivs med mixen av säljledning och egen försäljning. Du brinner för att coacha och leda individer med olika personligheter och förutsättningar. Troligen känner du igen dig i att vara en doer, prestigelös och har en vana att föregå med gott exempel. Du står för ett målstyrt och strukturerat arbetssätt och har en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt.

Du blir en del av ett växande, generöst familjeföretag där möjligheterna är många och stämningen mellan kollegorna är varm och familjär. Vi erbjuder ett fritt och flexibelt arbete i en spännande, internationell organisation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett innovativt företag som ser sina medarbetare som den största framgångsfaktorn. Vi erbjuder konkurrenskraftig, marknadsmässig lön, tjänstebil och generösa förmåner. Vi har t.ex. årliga resor, ett generöst friskvårdsbidrag och ett gym på jobbet som alla medarbetare kan nyttja.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Tapflo med rekryteringsföretaget Maquire. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på Maquire.se senast den 21/8. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Christina Fredriksson på Maquire 0702-715140. Under semesterperioden är vi lite mindre tillgängliga för samtal, men välkommen med intresseanmälan och ev frågor via ansökan så återkommer vi till dig. Urval och intervjuer tar vid i augusti kring ansökningstidens slut.
Mer info
Område Kungälv
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tapflo levererar pumpar för effektiv och säker vätskehantering inom modern kemi-, livs- och läkemedelsproduktion. Vi är Europas ledande tillverkare av tryckluftsdrivna membranpumpar och är etablerade i Sverige sedan 1980. Tapflo har idag säljkontor i drygt 30 länder och distribuerar till ca 75 länder på alla kontinenter. Vi är 18 anställda i Sverige och huvudkontoret ligger i Kungälv, där vi även har lager och serviceverkstad.