Senior HR Business Partner sökes till ett unikt uppdrag

Senior HR Business Partner sökes till ett unikt uppdrag

I juni fattades beslut om att år 2022 flytta Göteborgs Kex produktion i Kungälv till en fabrik som ska byggas utanför Riga. Under de närmaste åren fortsätter produktionen på samma sätt som tidigare och arbetet med att utveckla vår verksamhet genom våra medarbetare. Vi har en stor vilja och är fast beslutna om att flytten från Kungälv skall ske på ett sätt som blir bra för alla parter och vi behöver förstärka vårt HR-team med en senior person som skall vara med och säkerställa att verksamheten utvecklas fram till att den avvecklas.

Uppdraget
Du ingår i fabriksledningen och skall bidra med strategisk kompetens i syfte att HR ska vara affärsintegrerat i verksamheten. Rollen präglas av strategiskt och operativt arbete, där du arbetar med samtliga HR relaterade områden såsom Performance management, Talent management, kompetensförsörjning, facklig samverkan och kultur. Vidare är du även delaktig i att driva bolagsövergripande utvecklingsprojekt. Kompetensförsörjning är en viktig fråga på vår agenda där du kommer ha en viktig roll att bidra till att vi har en bemanningsstrategi och -plan som ger stöd till verksamheten. Du ansvarar även för att skapa och utveckla olika utbildningsinsatser för våra ledare och medarbetare. Fram till flytten sker har du en viktig roll att bidra till att verksamheten löper på och att medarbetarna förblir engagerade och motiverade.I Kungälvs HR team ingår också en HR partner samt en HMS-coach (Hälsa, Miljö och Säkerhet) som du kommer arbeta nära. Du ingår i HR teamet för Orkla Confectionery & Snacks och rapporterar till vår HR Direktör som är placerad på huvudkontoret i Solna.

Profil
HR hos oss har en viktig roll att leda vår organisation och våra kärnvärden är Modig, Pålitlig och Inspirerande. Du vet om värdet med att ha en stark kultur och har arbetat med att utveckla kultur genom att stärka önskade beteenden. Du är van vid att arbeta med första linjens chefer på en operativ nivå. Ditt ledarskap är situationsanpassat, där du coachar, vägleder och stöttar beroende på chefens situation och kompetens. Du har en stor tillgång i din breda kompetens, den ger dig stöd i att navigera och se vad HR behöver göra för att stärka företaget i leverans mot uppsatta mål. Vi tror också att du är van vid att bygga förtroendefulla affärsrelationer. Som person är du strukturerad, metodisk och har god analytisk förmåga. Starka drivkrafter hos dig är utveckling, förbättring och enkelhet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan likvärdig erfarenhet. Du har arbetat både strategiskt och operativt som HR Business Partner eller HR-manager minst 5 år varav merparten med kollektivanställda. Detta har gett dig en gedigen och bred erfarenhet inom HR. Meriterande är chefs- och ledarerfarenhet. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en bred roll i en snabbrörlig bransch med högt tempo och stora möjligheter att påverka och ta fram kreativa lösningar för att leverera på våra mål och ambitioner. Du kommer att ha en framträdande roll i projektet kring att flytta ett av Sveriges mest kända varumärken och med målet att genomföra det på ett sätt som överträffar alla parters förväntningar. Rollen inkluderar både strategiskt och operativt arbete där du är en nyckelperson. Hos oss strävar vi efter en kultur präglat av lärande och utveckling. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och kompetenta kollegor.

Du kommer till ett marknadsledande företag inom FMCG med fantastiska och välkända varumärken.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placeringsort är i Kungälv vid Göteborgs Kex produktionsanläggning. Resor inom Sverige (och eventuellt inom Norden) förekommer.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta Rekryteringskonsult Johannes Hedlund (0760-001891, johannes.hedlund@wise.se).
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i våra kunduppdrag. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Urval sker löpande varpå tjänsten kan komma att bli tillsatt tidigare än sista ansökningsdag.
Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se dock senast 2018-07-10

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl. Vi tillverkar och säljer produkter inom segment som kex, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder.
Mer info
Område Kungälv
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 7 okt (16 dagar kvar)