Process Operator

Process Operator

Job description:

Är du tekniskt kunnig och intresserad av processindustrin? Är du dessutom noggrann samt säkerhetsmedveten? Titta då närmare på denna tjänst! Vi söker nu en processoperatör till en av våra fabriker i Bohus. Den ena tjänsten är ett vikariat fram till 2022-12-31

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker nu en processoperatör hos oss på Nouryon för arbete i vår fabrik för framställning av Väteperoxid. På vår site i Bohus har vi totalt fyra fabriker där en gemensam skiftledare ansvarar för personalen i samtliga fabriker, totalt 12 personer per skift, där man i tillägg till sin specifika placering i en fabrik också kommer att ta ansvar för gemensamma system och arbetsuppgifter på anläggningen under ledning av skiftledaren.

Som processoperatör kommer du att:
 • Utföra ronderingar efter framtagna protokoll avseende processparametrar och övrig utrustning
 • Dokumentera händelser och överföra information om driftförhållanden skriftligt i loggbok och muntligt vid skiftavlösning
 • Starta och stoppa anläggningarna på ett säkert sätt
 • Utföra erforderliga driftanalyser samt vid behovspecialanalyser
 • Ställa" färdigvarutankar enligt instruktion
 • Sköta kemikaliesatsningar enligt recept
 • Känna till och verka för att uppfylla företagets och avdelningens vision och mål samt informera sig genom att delta i morgonmöten samt läsa protokoll, veckobrev mm.
 • Planera och genomföra kompetensutveckling inom arbetsområdet i samråd med närmaste chef
 • Aktivt arbeta med kontinuerliga förbättringar samt problemlösning inom eget arbetsområde
Arbetstiden är heltid och arbetsformen kommer att vara kontinuerlig skiftgång (6-skift) med tolvtimmarsskift. Ett skiftlag består av 3 processoperatörer, vilka regelbundet växlar arbetsuppgifter under skiftet/perioden.

Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning inom process/drift teknik
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda datorkunskaper - Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande.
 • Erfarenhet av arbete med LEAN är meriterande
 • Erfarenhet av SAP är meriterande
 • Vidareutbildning inom process/driftverksamhet som t.ex. eftergymnasiala studier inom drift/processteknik eller studier till högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt arbetserfarenhet tidigare arbete som processoperatör är högt meriterande
För att passa in i rollen som processoperatör ser vi att du är:
 • En stabil och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka skiftlagets kompetens samt bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat.
 • Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra.
 • Ansvarstagande
 • Van vid gott samarbete
 • Kvalitetsmedveten samt innehar en förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare
Ytterligare information
Detta är ett vikariat fram till 2022-12-31 på heltid med placeringsort Bohus. Du kommer att rapportera till Shift Supervisor. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med ett CV. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstidens slut. Vi uppmuntrar därför till att skicka in din ansökan snarast möjligt.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Jennifer Engerby på telefon +46 725-039846 eller jennifer.engerby@nouryon.com.

För fackliga frågor:
IF Metall Dennis Ljunggren, +46 709577258

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

Om Nouryon
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 7,650 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi vill be dig som intern sökande att ansöka med din Nouryon email för att underlätta vårt arbete i rekryteringsprocessen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Kungälv
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Processingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Employment at Nouryon is contingent upon the successful completion of both a pre employment background check and a drug screening. In some case, pre-employment physicals may also be required

All candidates hired must be able to provide proper documentation of their eligibility to work in the US

Nouryon is an E-Verify Employer