Områdesarbetare till BRIS

Områdesarbetare till BRIS

Vill du vara med och utveckla BRIS arbete i Göteborg?

Till BRIS söker vi nu en Områdesarbetare med fokus på relationsbyggande mot nyanlända barn och familjer för att stärka psykisk hälsa.

Barnens rätt i samhället (BRIS) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och unga. Vi arbetar också för att skapa möjligheter för barn och unga att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för BRIS arbete. Läs mer om vår verksamhet på www.bris.se.

Om tjänsten
BRIS nationella projekt, Tillsammans för barn som flytt, syftar till att ge barn som flytt till Sverige en bra start i sitt nya hemland, stärka barnets rättigheter och minska psykisk ohälsa. I höst startar vi stödgrupper för barn och unga som flytt från krig och konflikt och som har symptom på post-traumatisk stress, i samarbete med Flyktingbarnteamet. En av de viktigaste uppgifterna är att rekrytera och motivera barn i behov av stöd och deras föräldrar att delta i stödet. Detta kräver god kännedom och goda relationer med målgruppen, myndigheter och det lokala föreningslivet, samt förmåga att skapa nya kontakter.
Tjänsten kommer att fokusera på att bygga relationer lokalt och skapa förtroende för BRIS i socio-ekonomiskt utsatta områden i Göteborg. Rollen kan se lite olika ut beroende på personliga kvalifikationer. Projektet leds av en projektledare som tillhör BRIS enhet för gruppstöd. Enheten består av ett team med 8 medarbetare med placering i olika delar av landet samt en enhetschef.

I din roll som Områdesarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Bygga relationer med familjer, föräldrar och barn
 • Rekrytera och motivera barn samt deras föräldrar att delta i BRIS gruppstöd.
 • Skapa och utveckla samarbeten med andra organisationer och myndigheter lokalt.
 • Genomföra utbildning om kris, trauma och bemötande till vuxna som möter målgruppen
 • Genomföra stödinsatser till målgruppen.
Om dig
Teamet består av olika typer av människor med olika bakgrunder, gemensamt för dessa är att de har ett brinnande intresse av att göra skillnad i samhället. Viktigt för tjänsten är att du har en god kommunikativ förmåga, har tidigare arbetat med socialt arbete, gärna mot asylsökande och nyanlända familjer eller med barn i utsatta situationer. Du behöver vara duktig på att strukturera upp arbetet och har god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter. Vi ser även att du är en person med hög drivkraft och trivs i en roll där du arbetar nära målgruppen. Du behärskar svenska samt arabiska, persiska eller somaliska flytande. Erfarenhet av att arbeta i projekt är meriterande.

Viktigt för tjänsten är:
 • Erfarenhet av socialt arbete med nyanlända familjer, barn och föräldrar
 • Erfarenhet av lokalt förändringsarbete och bra på att bygga relationer med olika grupper
 • Kunskap om krig och flykt och dess konsekvenser för den psykiska hälsan
 • Kunskap om barnrätt, relevant lagstiftning och samhällets stödfunktioner
 • Goda kunskaper i svenska samt arabiska, persiska eller somaliska
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt är meriterande.
 • Meriterande om du innehar körkort
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
BRIS har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco.
Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.
BRIS erbjuder dig en stimulerande, självständig och utåtriktad roll i en av Sveriges främsta barnrättsorganisationer. Du kommer in i en expansiv och spännande utvecklingsfas i projektet, i enheten och i BRIS i stort. Du ingår i ett bra, nyfiket och utvecklingsorienterat team som arbetar mot gemensamma mål.

Tjänsten är en projektanställning t o m 31 december 2019, heltid, målstyrd arbetstid.

Om ansökan
BRIS välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet. Alla som arbetar på BRIS, oavsett funktion, bidrar till vår vision om ett samhälle där barnets rättigheter respekteras i samhällets alla delar och där varje barn känner till sina rättigheter.

Tjänsten som Områdesarbete är med tillträde efter överenskommelse och Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
4. Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Isabell Josefsson via isabell.josefsson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Barn, Sjuksköterska, Socionom, Stöd och matchning, STOM, Socialtarbete, Intergration, asylsökande, familj, Arabiska
Mer info
Kontaktperson Isabell Josefsson
Telefon 08-100500
Område Kungälv
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 9 okt (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.