Lönechef till Sydnärkes löneförvaltning

Lönechef till Sydnärkes löneförvaltning

Är du en trygg ledare med erfarenhet inom lönehantering redo att ta dig ann ett nytt spännande uppdrag? Vill du ansvara för att erbjuda förstklassig service och samtidigt driva utvecklingsarbeten för bättre och mer effektiva processer? Då är det här rätt roll för dig.
Varmt välkommen med din intresseanmälan!


Om Sydnärkes löneförvaltning

Kumla kommun är värdkommun för Sydnärkes löneförvaltning som sköter lönehanteringen för kommunerna Askersund, Hallsberg, Kumla, Laxå, Lekeberg och Ljusnarsberg samt ett antal andra offentliga aktörer som köper tjänster av förvaltningen. Samverkan sker genom en gemensam nämnd och förvaltningen idag leds av en lönechef som kommer att gå i pension vid årsskiftet, vilket också är bakgrunden till rekryteringen.

Sydnärkes löneförvaltning samlar in underlag för att ge anställda och uppdragstagare rätt ersättning. Detta sker såväl manuellt samt via systemen Personec P, Time Care Plan och Time Care Pool. Förvaltningen ansvarar för kommunens personalsystem samt hantering av pensionsadministration och kollektivavtalsförsäkringar. Därtill förser man kommunerna med statistik och underlag. På löneförvaltningen jobbar ett 20-tal medarbetare som tillsammans hanterar i snitt över 9000 löner per månad.

Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos Kumla kommun.

Uppdraget

Den viktigaste uppgiften för förvaltningen är självklart att tillse att medarbetare får rätt lön vid rätt tillfälle, men målsättningen för förvaltningen är också att:
  • Vara en tillgänglig, professionell och serviceinriktad verksamhet som erbjuder snabb och effektiva hantering till verksamheterna
  • Vara en effektiv organisation som ansvarar för och driver utveckling, inkl. digitalisering och automatisering
  • Verka för att löneförvaltningen och kommunernas processer är lika, effektiva och ändamålsenliga samt tar vara på samverkansnyttan
De kommande åren kommer stort fokus ligga på att fortsätta jobba med rutiner och arbetssätt som säkrar hög tillgänglighet, fortsätta digitaliseringsarbetet, förenkla, förtydliga och effektivisera samarbetet mellan personalsystemet och kringsystem samt kartlägga och fastställa ett likvärdigt arbetssätt. Därtill kommer lönenämnden att fortsätta prioritera arbetet med att ta fram rutiner som säkerställer att lönenämnden följer de lagkrav som ställs gällande hantering av personuppgifter.

Rollen

Som lönechef leder du arbetet på förvaltningen och tillsammans med dina medarbetare skapar du en arbetsmiljö som präglas av engagemang, motivation och delaktighet. Som ytterst ansvarig för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö arbetar du med såväl verksamhetsplanering som uppföljning, driver utveckling och projekt samt främjar hälsa och trivsel för din personal. Till uppdraget hör även ansvar för, och driva utveckling av, kommunens personalsystem Personec P.

Din närmsta chef är Kumlas kommundirektör samtidigt som löneförvaltningen tillhör den gemensamma Sydnärkes lönenämnd. Andra viktiga samverkanspartners är respektive kommuns HR-chef och medlemskommunernas IT-avdelningar.

Din profil

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig samt flera års erfarenhet av att arbeta som chef inom HR/löneadministrationsområdet. Du har goda kunskaper om löneprocessen samt lagar och kollektivavtal gällande lön och förmåner. För att lyckas med uppdraget ser vi även att du har stor vana att implementera processer och driva projekt, samt att du är van att arbeta med verksamhetsutveckling genom digitalisering. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet.

För att trivas i rollen tror vi att du gillar kombinationen av utveckling och förvaltning. Du ser det som en naturlig del i arbetet att utforska nya och effektiva sätt att förbättra löneprocessen utan att tappa fokus på grunduppdraget att leverera en god, likvärdig och driftsäker service. Du är driven, serviceinriktad samt har ett tydligt målfokus. Du har lätt för att samarbeta, trivs med att ha många kontaktytor, är lyhörd och ansvarskännande. Du är en uppskattad ledare med förmågan att hela tiden lyfta blicken och se till det större perspektivet med verksamhetens bästa i fokus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Information och intresseanmälan

Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se, tfn 079-340 54 42 eller till Anneli Wallin, anneli.wallin@axoconsulting.se, tfn 072-398 02 77.

Alla intresseanmälningar kommer att behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din intresseanmälan senast den 31 augusti 2022

Kanske vet du någon som skulle passa för uppdraget? Tipsa dem gärna om tjänsten!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Kumla
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)