Operatör

Operatör

Arbetsuppgifter
Som ledande beställare inom anläggningsbranschen har Trafikverket en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Avdelningen Logistik tillhör den Centrala funktionen Inköp och Logistik och vi har en omsättning på cirka 2 miljarder kronor. Vi är cirka 65 anställda och finns i Nässjö och Sannahed, Kumla. Vi är en logistikenhet som säkrar försörjningen av järnvägskomponenter under anläggningens hela livslängd. Vi levererar till planerade projekt och underhållsarbete och till avhjälpande underhåll. Vi anskaffar material från cirka 200 leverantörer. Våra kunder är Trafikverket samt entreprenörer som är verksamma i branschen.

Rälsverkstaden i Sannahed är en modern anläggning för hantering av räler och produktion av långräls. Här brännsvetsas räler på 20-120 meter samman till långräler på upp till 420 meter längd - ett precisionsarbete som ger praktiskt taget omärkbara fogar. Efter svetsningen avgradas, slipas, riktas och slutkontrolleras svetsen. Långrälerna lastas därefter på specialbyggda tågsätt för transport till lossningsplatsen, där de används vid byggnation av järnvägsspår.

En av våra operatörer kommer inom kort gå i pension, och vi söker nu en ersättare. Kan det vara du?

Som operatör säkrar du att vår produktion håller lovade leveranstider samt att innehåll och material levereras enligt beställning. Tillsammans med andra medarbetare bidrar du till långrälsproduktionen. Vid olika arbetsstationer slipar, svetsar, kör travers och riktar du räler och färdigställer långräler vilket kan innebära lossning/lastning av räler i spår. Räls- och lagerhantering av spårväxeldetaljer är också en del av det arbete du som operatör kommer att utföra. De medarbetare som har säkerhetstjänst utför även körning av lok samt växling/sidospår. Arbetet innebär skiftgång och beredskap. I den här rollen arbetar du främst som underhållsmekaniker, vilket innebär fokus på underhåll av maskiner och kringutrustning. Det förekommer även diverse reparationsarbeten. Du arbetar även med lagerhantering av material enligt lovade leveranstider, deltar i och driver underhållsprojekt.

Tjänsten innebär roterande beredskap på icke-kontorstid (kväll/ natt, helg). Resor inom Sverige kan förekomma i begränsad utsträckning.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen behöver du ha god samarbetsförmåga, samt förmågan att självständigt planera och prioritera arbetet. Du är en initiativtagande samt lösningsfokuserad person. Arbetet kräver även att du har en hög säkerhetsmedvetenhet med respekt för regler och direktiv och en vilja att följa dessa.

Vi söker dig som:
  • har gymnasieexamen med teknisk inriktning
  • har körkort för personbil med manuell växellåda
  • har aktuell flerårig erfarenhet av underhållsarbete eller liknande arbetsuppgifter som vi bedömer som likvärdiga
  • har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du:
  • har gymnasieutbildning inom verkstadsteknisk eller el-tele teknisk linje
  • har goda kunskaper i engelska som tillåter dig läsa tekniska texter och instruktioner
  • har erfarenhet av att läsa avancerade ritningar.
Intervjuer kommer att hållas i Kumla den 17 och den 19 mars.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Dessa skickas i så fall ut via mail kort efter sista ansökningsdagen.

#LI-DNI

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för att göra Sverige närmare för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-05

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Nilsson
0101237494

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615

SEKO Charlotte Olsson
0101231103
Mer info
Kontaktperson Lars Nilsson
Telefon 0101237494
Område Kumla
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 mars 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.