Process Quality Control Manager

Process Quality Control Manager

Job description:

Vill du arbeta som chef tillsammans med härliga kollegor i ett engagerat team? Drivs du av ständiga förbättringar? Då är det dig vi söker!

På vår site i Kvarntorp, Kumla finner du en familjär stämning men med en internationell anda! Här arbetar 40 personer, tillhörande Nouryon som är en världsledande aktör inom kemibranschen. Vi har ca 10000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige.

I den här tjänsten utgör du en viktig läng i vårt team och stöttar dina medarbetare i det dagliga arbetet samt skapar rätt förutsättningar för ditt team. Du ansvarar för processen i fabriken , för processingenjörerna på anläggningen, samt vårt lab. Du driver ett kontinuerligt förbättringsarbete som bidrar till ökad effektivitet, lönsamhet och säkerhet genom bland annat kvalitetsarbete i laboratorierna.

Du har i rollen personalansvar över 3 personer och rapporterar till site chefen.

Ansvarsuppgifter och arbetsområden:
  • Du arbetar kontinuerligt med teknikutvecklingen samt den tekniska säkerheten i våra anläggningar.
  • Har ansvar för vårt kvalitetsarbete i vårt labb och jobbar ständigt med att utveckla och förbättra arbetet på avdelningen.
  • Du ansvarar för uppföljningen av råvarukvalitet samt granskar nya råvaror/kvalitetsförändringar av råvaror och dokumenterar också kvalitetsuppföljning av produkter.
  • Du blir en viktig föreståndare för brandfarliga varor/gasolföreståndare och är också Site Kvarntorps "hazard study leader"
  • Medverkar i arbetsmiljöarbete och deltar i genomförandet av de åtgärder och aktiviteter som behövs för att åstadkomma en god arbetsmijö.
Profile description:
We offer: Om Nouryon
Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Vad kan Nouryon erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.

Mer om Nouryon i Kvarntorp
Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Ansökningsprocessen
Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen. I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater. Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterare och rekryterande chef. I samband med detta intervjutillfälle blir du ombedd att genomföra tester (en personlighetsanalys och ett problemlösningstest) med avsikt att mäta dina personliga egenskaper men också ge oss möjligheten att lära känna dig som person.

Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Film: Nouryon your partner in essential Chemistry for a sustainable future

Vi ser fram emot din ansökan!

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Kumla
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Nouryon
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

We are a global specialty chemicals leader. Markets worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

We are organized in three Businesses:

Performance Formulations focuses on business lines based on tailored performance that require a high level of customer intimacy, such as those for personal care and agriculture.

Technology Solutions includes business lines that are an integrated part of our customers' processes, such as catalysts and additives for the polymer and pulp industries.

Industrial Chemicals encompasses our salt-chlorine value chain, which supplies end markets ranging from lightweight metals and plastics to pharmaceuticals