Verksamhetschef tekniska till Kumla kommun

Verksamhetschef tekniska till Kumla kommun

Är du en trygg och närvarande ledare med bred erfarenhet från teknisk verksamhet inom offentlig sektor? Vill du ha ett viktigt chefsuppdrag i en kommun som satsar på smart tillväxt? Vi söker en Verksamhetschef tekniska till Kumla kommun - är det dig vi söker?

Välkommen med din ansökan!

Kumla kommun erbjuder

Med stort engagemang för sina medborgare satsar Kumla framåt. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om sina invånare och tillvarata den närhet som finns skapas ett Kumla som är liiite bättre! I Kumla finner du en expansiv kommun med stark befolkningsutveckling, nyföretagande och tillväxt i befintliga företag. Här finns en kommun som kan, vill och törs satsa.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred verksamhet som innefattar områdena miljö, bygg, fastigheter och kommunens tekniska verksamhet. Till den tekniska verksamheten behöver vi nu en verksamhetschef. Här arbetar cirka 105 personer med vatten- och avlopp, renhållning, drift och utveckling av gator samt måltidsverksamhet. I hela förvaltningen är vi cirka 230 medarbetare. Vi erbjuder en chefstjänst i en förvaltning som befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Du kommer ingå i förvaltningens ledningsgrupp där du får vara med och utveckla möjligheter för alla våra medarbetare och Kumlas invånare.

Om tjänsten

I rollen som Verksamhetschef tekniska leder och utvecklar du din avdelning och ditt uppdrag är att fördela och leda arbetet på ett långsiktigt sätt. I din ledningsgrupp ingår enhetschefer som har eget ansvar inom sitt område för verksamhet, personal, ekonomiskt resultat och arbetsmiljö. Du har ett övergripande ansvar och stöttar och coachar chefer och medarbetare i pågående projekt samt säkerställer att fattade beslut verkställs och följs upp.

Genom ett aktivt arbete med tydliga mål och resultat skapar du såväl engagemang som en gemensam vision för gruppen. I rollen ingår att driva utvecklingen av verksamheten och att samverka både internt, externt och fackligt. Som en del i förvaltningsledningen bidrar du aktivt samt tar ett helhetsansvar för förvaltningens totala verksamhet och ser dig själv som en möjliggörare för chefer och medarbetare att följa kommunens riktlinjer, vision och mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från offentlig verksamhet, förmodligen har du också en universitets- eller högskoleutbildning som är relevant för uppdraget eller innehar erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara lämplig för rollen är du väl förtrogen med lagar och förordningar rörande samhällsbyggnad och lagen om offentlig upphandling. Du har flerårig chefserfarenhet och god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha ett genuint intresse för ledarskap, offentlig service och samhällsutveckling. Vi ser även att du har erfarenhet av att jobba nära såväl politiker som invånare och anser att fler perspektiv bidrar till bättre förmåga att fatta kloka beslut. Du är dessutom väl insatt i och kan hantera, planera och svara på frågor i den tekniska planeringen och praktiska utbyggnaden av kommunen; allt från gator och vägar till VA.

Vi ser därför gärna att du har en bred kompetens inom kommunal verksamhet och har förståelse för samrådsmöten med bygg- och miljöförvaltningen. I denna roll bör du även kunna agera med god beställarkompetens gentemot entreprenörer och upphandlingar av dessa tjänster.

Dina personliga egenskaper

Som ledare är du tydlig och närvarande vilket bidrar till en öppen och respektfull kommunikation i förvaltningen och i hela kommunen. Du är dessutom skicklig på att engagera medarbetare genom dialog och du uppmuntrar till lösningar. Du vet var beslut fattas och du bygger vidare på det nära och förtroendefulla samarbete som finns i den politiska ledningen.

Som person är du ansvarstagande och handlingskraftig och har förmåga att bygga vidare på struktur och fungerande arbetssätt. Samtidigt som du är prestigelös och har modet att utmana med syftet att förbättra och skapa samsyn. Du jobbar uthålligt med ett långsiktigt perspektiv och du förstår ekonomiska konsekvenser. Vidare är du strukturerad, har en god administrativ förmåga och är väl insatt i en kommuns ärendesystem. Förutom allt ovan är du en person som vet att humor och nyfikenhet bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Intresseanmälan och information

Tjänsten är heltid och en tillsvidareanställning, med ett förordnande. Tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och övriga förmåner såsom friskvårdsbidrag, möjlighet till fler semesterdagar, personalcykel/personalbil via bruttolöneavdrag samt utökad möjlighet till hemarbete.

All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting. Anmäl ditt intresse för tjänsten på AxÖ Consultings hemsida, axoconsulting.se - lediga jobb senast den 29 maj 2022.

För mer information kontakta rekryteringskonsult Anneli Wallin på telefon 072-398 02 77 eller via mail anneli.wallin@axoconsulting.se, eller Linda Axäng telefon 079-340 54 42 eller via mail linda.axang@axoconsulting.se.

Alla intresseanmälningar behandlas konfidentiellt. Det kan bli aktuellt att en bakgrundskontroll genomförs på kandidater som går vidare i processen.

Om Kumla kommun

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har ca 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

Vi har en ny ledarplattform som tydliggör vårt erbjudande kopplat till behov, förväntningar och krav på chefer/ledare på olika nivåer och i olika faser av anställningen. Som ny chef i Kumla deltar du under det första året i introduktion och utbildning kopplat till uppdraget som chef. Som chef deltar du också tillsammans med dina 100 chefskollegor på chefsfrukost och ledarforum ett antal gånger per år. För alla chefer finns tre ledord som är attraktivitet, tillväxt och digitalisering.

Läs mer: kumla.se

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Kumla
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (8 dagar kvar)