Stödassistent till det nybyggda specialboendet Stenebrunn!

Stödassistent till det nybyggda specialboendet Stenebrunn!

Om arbetsplatsen
Vet du vad du gör hösten 2019? Just nu bygger vi ett av Sveriges mest individanpassade specialboende enligt LSS. Tio personer med unika och komplexa behov kommer att ha sitt hem i en vacker naturbelägen miljö strax utanför Kumla. Här ska de få möjlighet att utvecklas, nå sina drömmar och kunna delta i samhället på sina egna villkor. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Som stödassistent blir din främsta uppgift att ge våra framtida hyresgäster kompetent coachning och stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår att vara involverad både i bostad med särskild service och daglig verksamhet enligt LSS (BoDa).

Du kommer att arbeta utifrån evidensbaserad praktik. Det innebär att vi bygger kunskap utifrån aktuell forskning, personalens erfarenhet och kompetens samt hyresgästernas och de anhörigas egna erfarenheter. Med detta arbetssätt skapar vi tydliga rutiner och strukturer för att uppnå en trygg och säker vardag för alla på Stenebrunn.

Här får du chansen att vara med och starta upp en helt ny verksamhet. Tillsammans med dina nya kollegor tar ni fram ett koncept för att skapa hållbara strukturer och arbetssätt samt en trygg arbetsmiljö. Du får vara med på en resa där brukarens delaktighet i samhället, användandet av välfärdsteknologi och ständig kompetensutveckling står i fokus.

Vi vill att du som stödassistent ska få rätt förutsättningar för att trivas och lyckas med ditt uppdrag. Du får en grundlig introduktion, en närvarande enhetschef som har sitt kontor på Stenebrunn samt stöd av stödpedagoger, sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Vidare ger vi dig schemalagd kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och arbetstider som du kan påverka.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull i ditt uppdrag. Du tänker nytt, är kreativ och lösningsfokuserad men är också bra på att samarbeta utifrån dessa förmågor. Du kan arbeta utifrån hyresgästernas behov men samtidigt hålla dig till de överenskomna rutinerna för att få en trygg och säker vardag för alla. Eftersom vi kommer att ha en fantastisk utemiljö som skapar möjligheter till många aktiviteter är det viktigt att du gillar att vistas ute oavsett väder.

Du behöver ha en utbildning inom vård och omsorg, barn- och fritid eller beteendevetenskap. Vidare behöver du ha god data- och dokumentationsvana och goda kunskaper i svenska. Vi söker även dig som kan teckenspråk. Vi ser helst att du har körkort B och kan köra bil men att du även kan cykla och simma.

Planerad tillsättning är i dagsläget den 15 september 2019 men vi är även intresserade av att anställa några medarbetare tidigare då en del av våra hyresgäster kräver en längre introduktion.

Du kan läsa mer om Stenebrunn på kumla.se/stenebrunn
Rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Kumla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kumla.se
Sista ansökningsdag 28 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

LSS-omsorgen i Kumla består av ett korttidsboende för barn, unga och vuxna. 12 grupp-/servicebostäder, personlig assistans, samt daglig verksamhet. Vi ger stöd till barn och vuxna personer med fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar.

Kontaktperson:
Josefin Franke, enhetschef, 019-586805