Enhetschef till driftgruppen inom Kommunfastigheter

Enhetschef till driftgruppen inom Kommunfastigheter

Som enhetschef på Kumla kommunfastigheter erbjuder vi dig en roll med medarbetaransvar för en grupp om 17 personer med många olika kompetenser inom fastighet/drift/underhåll.

Du kommer att leda driftgruppen i det dagliga arbetet, samarbeta med dina chefskollegor och ingå i ledningsgruppen där du förväntas bidra och påverka på strategisk nivå. I rollen ingår mycket kundkontakter så det är viktigt att du har förmågan att bygga goda relationer med våra hyresgäster.

Det senaste året har en organisationsförändring genomförts som bland annat inneburit tydliga roller och ramar och ett positivt medarbetargäng väntar på dig som är driven, gillar utmaningar och förändringar!

Arbetsbeskrivning:

Förmåga att planera och vara lösningsfokuserad är en viktig egenskap. Du förväntas driva förändrings- och utvecklingsarbete inom din enhet. Du är en "doer" och har egen kompetens och erfarenhet inom fastighetssidan.

Som enhetschef har du ansvar för ledning och utveckling inom ditt område, vilket bland annat är;
  • energieffektivisering
  • drift och underhåll av kommunens fastigheter
  • elsäkerhetsarbete
  • systematiskt brandskyddsarbete
  • beredskap
  • felanmälan
  • personalansvar
  • budget
För att erhålla en god och kostnadseffektiv fastighetsdrift krävs det att du ska vara insatt i och ha erfarenhet av dessa arbetsområden. Det ingår även personal- och arbetsmiljöansvar för 17 medarbetare inom enheten. Du har ett ekonomiskt ansvar för budget och budgetuppföljning för din enhet samt planering och framtagande av kommande års budget.

Du är direkt underställd verksamhetschef.

Uppdragsgivare:
Kumla kommun


Ort:
Kumla

Omfattning:
Heltid

Kvalifikationer:

Vi förväntar oss att du har en relevant utbildning inom drift eller förvaltning på högskola/universitetsnivå eller att du har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har en bakgrund som förvaltare eller drifttekniker/-ingenjör med dokumenterad erfarenhet av ledarskap.

Det är värdefullt om du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt erfarenhet av att använda dator och Microsoft Office programvaror i ditt dagliga arbete då det ingår en del dokumentation och projektarbete i tjänsten.

Körkort B krävs.

Om Kumla och samhällsbyggnadsförvaltningen:

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av verksamheterna miljö- och bygg, tekniska verksamheten och kommunfastigheter. Förvaltningen har ca 240 medarbetare. Vi är en relativt ny förvaltning som är i en spännande utvecklingsfas och har ett brett samhällbyggnadsuppdrag.

Kommunfastigheter har ca 85 medarbetare och förvaltar ca 154 000 m2 och har vissa drifts- och underhållsåtaganden även för 37 000 m2 inhyrda lokaler. Vi förvaltar kommunens verksamhetslokaler såsom skolor, förskolor, idrottsanläggningar, badhus, kulturbyggnader och byggnader med olika boendeformer m.m. Läs mer på www.kumla.se

Välkommen med din intresseanmälan senast:
22 augusti 2018

För information: Välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Gabrielle Peteri, gabrielle.peteri@randstad.se, 0733 434141
Mer info
Kontaktperson Gabrielle Peteri
Telefon 0733434141
Område Kumla
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 22 aug (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.